X

Detingut a Madrid el presumpte agressor que va violar una turista britànica a Palma ara fa un any

La víctima va fer una denúncia davant la policia britànica i el seu testimoni va ser clau per poder identificar el presumpte violador

16/09/2022

Detingut a Madrid el presumpte agressor que va violar una turista britànica a Palma ara fa un any

Imatge d'arxiu.

Redacció

La Policia Nacional ha detingut a Madrid el presumpte autor d’una violació a una turista britànica que estava de vacances a Palma el setembre de 2021. Segons han informat en una nota de premsa, la investigació es va iniciar després d’una denúncia interposada per la víctima davant la Policia Metropolitana de Londres, que va arribar a la unitat UFAM Central a través d’Interpol.

En la seva denúncia, formulada davant les autoritats policials britàniques, la víctima va facilitar una localització aproximada del lloc on van succeir els fets, així com les característiques de l’habitatge i diverses dades descriptives de l’interior de l’immoble, recordant que l’individu li va comentar que l’habitatge era propietat dels seus pares.

Segons han indicat, la víctima va relatar als agents com es van conèixer, el nom que li va proporcionar l’individu i que les suposades intencions que li va relatar el jove era que volia tenir una relació d’amistat. També va manifestar que després d’acompanyar-lo al seu domicili, va ser agredida sexualment i físicament en diverses ocasions. Després de patir les agressions, va abandonar el lloc i va contar el que li havia passat a una amiga que es trobava al seu país, on després va formular la denúncia.

La cerca del domicili, clau per a la investigació

Segons el relat de la Policia, sobre la base de tota la informació que van obtenir, els agents van practicar les primeres gestions per localitzar el presumpte autor dels fets. Durant el procés, va ser clau la localització del lloc de l’agressió amb els detalls que havia aportat la víctima.

Amb tot això, es va iniciar la recerca per conèixer el parador de l’immoble, a través de les corresponents consultes, els policies tenien la sospita que pogués tractar-se d’un pis disponible per ser llogat.

Després de visualitzar les fotos de l’anunci d’un habitatge per llogar, els agents van poder determinar que coincidia plenament amb la detallada descripció que la víctima aportava en la denúncia, en què observaren detalls significatius.

Identificació de l’agressor

Després de contactar telefònicament amb el número que apareixia en l’anunci, la trucada va ser atesa per un individu que es va identificar amb el mateix nom que va aportar la víctima i presentant-se com el fill dels propietaris de l’habitatge.

Amb tots els indicis recaptats, es va procedir a la plena identificació del presumpte autor al qual la víctima va reconèixer malgrat que havia canviat bastant la seva aparença física.

Per culminar la investigació, els agents van sol·licitar a les autoritats britàniques la presa de declaració de la testimoni a qui la víctima va relatar els fets poc temps després d’ocórrer i que va ratificar amb el seu testimoni el que havia manifestat la víctima.

Després d’una recerca d’un any de durada, amb constant col·laboració i cooperació amb la policia britànica, es va establir un dispositiu per localitzar i detenir el presumpte autor a Madrid, on alternava la seva residència amb Palma, per un presumpte delicte de violació.

16/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris