societat

Detingut un home a Santa Margalida per nombroses estafes amb assegurances

El responsable donava d'alta les assegurances que li contractaven, cobrava els diners i no els lliurava a la companyia en qüestió

Foto d'arxiu. /EUROPA PRESS


La Guàrdia Civil de Santa Margalida ha detingut a un home de 47 anys com a presumpte autor d’un delicte continuat d’estafa, atès que fins al moment es coneixen centenars de persones afectades des de l’any 2014.

Segons ha informat l’Institut Armat en un comunicat, la recerca està relacionada amb l’estafa de pòlisses d’assegurances de vehicles, llar i pimes, emesos pel gerent d’una agència mediadora d’assegurances.

La recerca es va iniciar el passat mes de maig arran de les diferents denúncies que es van ser rebent. Al principi, els van semblar casos aïllats, però, amb el temps, van comprovar que es tractava d’una estafa amb nombrosos afectats, per la qual cosa es va obrir una operació.

Durant la recerca, que actualment continua oberta, es va comprovar que el detingut donava d’alta les assegurances que li contractaven, cobrava els diners i no ho lliurava a la companyia asseguradora, per la qual cosa aquesta, al cap d’uns dies, donava de baixa la pòlissa i la persona afectada es marxava confiada que estava assegurada.

En anar perdent confiança amb les diferents companyies asseguradores amb les quals treballava habitualment, el detingut va començar a contractar les pòlisses a través d’altres corredors d’assegurances als quals també enganyava.

La Guàrdia Civil explica que el detingut és una persona molt coneguda a la localitat de Santa Margalida, la qual cosa va fer que molt poques persones li denunciessin malgrat tenir coneixement de les irregularitats.

Dimarts passat es va produir la detenció, encara que encara continua la recerca a causa de l’elevat nombre d’afectats i amb l’objectiu d’evitar més fraus.

La Guàrdia Civil ha sol·licitat que qualsevol persona perjudicada pel detingut es posi en contacte amb la caserna de Santa Margalida en el telèfon 971 52 30 22, a l’efecte de que es duguin a terme les corresponents comprovacions.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Favàritx només és accessible des d’aquest dissabte en autobús

La decisió del Consell d'avançar en onze dies l'entrada en servei del transport públic ha provocat el caos circulatori a...

Les pluges més molestes, les de fang

Els negocis de rentar cotxes han tengut un bon dia

“Mou-te” una forma de fomentar el desenvolupament físic i social a la segona i tercera edat

Funciona a 15 municipis amb manco de 4.000 habitants a Mallorca

Els experts alerten als joves de no incórrer en conductes de risc per les festes “perdudes”

La pandèmia, segons projecte jove, ha repercutit en una reducció en el consum de drogues i alcohol