X

Detingut un home per insultar i amenaçar uns veïns per ser una parella homosexual

Els fets, ocorreguts a Dénia, "es repetien des de feia mesos, però va ser dimecres passat quan les víctimes van trucar a la Policia Nacional"

09/07/2018

Detingut un home per insultar i amenaçar uns veïns per ser una parella homosexual

Un home de 42 anys ha estat detingut a Dénia acusat d’insultar i amenaçar greument a uns veïnats seus per “l’únic motiu, presumptament”, de ser una parella homosexual, segons un comunicat de la Policia Nacional que recull l’agència Efe.

L’autoritat judicial ha acordat que s’executés una ordre d’allunyament de 500 metres entre les víctimes i el presumpte autor d’aquest cas d’lgtbifòbia.

Els fets “es repetien des de feia diversos mesos, però va ser la matinada del passat dimecres dia 4 quan les víctimes van trucar a la Policia Nacional perquè la situació era insostenible”, relata la nota de premsa.

Els agents es van personar a l’edifici on es van entrevistar amb el veïnat, qui, “en un estat alt de nerviosisme, continuava proferint insults i amenaces de mort contra la parella homosexual” des de la terrassa del seu habitatge, per la qual cosa va ser arrestat com a presumpte autor d’un delicte d’odi.

Les víctimes van explicar a la Policia que “tenien por” del seu veí, qui suposadament enfocava tots els insults i amenaces entorn de l’orientació sexual de la parella, segons fonts policials.

La Comissaria de Dénia va posar en marxa el protocol d’actuació davant aquest tipus de delictes, en el qual es va donar una protecció immediata a les víctimes i se’ls va informar dels seus drets i de les mesures que podrien prendre cap al seu veí.

Això va motivar a la parella sol·licitar una ordre de protecció en les dependències de la Policia Nacional.

Des de la Comissaria es va dur a terme una ràpida instrucció de les diligències i es va posar a l’arrestat a la disposició de l’autoritat judicial, que ha dictat una ordre d’allunyament de 500 metres entre el veí i les víctimes, segons fonts policials.

El comunicat recorda que la Direcció General de la Policia ha instaurat la figura de l’interlocutor social per facilitar el contacte i suport policial als col·lectius més vulnerables i amb major possibilitat de poder convertir-se en víctimes per raons discriminatòries.

09/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris