X

Detingut un administrador de finques per un delicte d’estafa i falsedat documental

A partir d'unes obres que es van realitzar en l'edifici, els veïns van començar a desconfiar de la manera en què l'administrador gestionava els comptes

18/12/2022

Detingut un administrador de finques per un delicte d’estafa i falsedat documental

La Policia Nacional de Palma ha detingut un home espanyol de 51 anys, i administrador d’una comunitat de veïns d’un conegut barri de Palma com a presumpte autor d’un delicte d’estafa i falsedat documental.

L’home feia anys que gestionava l’administració d’aquesta comunitat de veïns, així com d’altres comunitats de diferents barris palmesans. A partir d’unes obres que es van realitzar en l’edifici, els veïns van començar a desconfiar de la manera en què l’administrador gestionava els comptes de la comunitat, motiu pel qual, davant tal falta de transparència van decidir cessar-ho del seu càrrec.

Amb el canvi de presidència, la comunitat va sol·licitar una reunió amb una de les dues entitats bancàries en que té compte per a comunicar la cessió de l’administrador de la finca i el canvi de presidència, ja que les signatures per a qualsevol pagament que havia de fer-se en nom de la comunitat eren mancomunades, sent informats en aquest moment per part de l’entitat que les signatures ja no eren mancomunades.

Davant aquesta resposta, l’expresidenta de la finca va sol·licitar tots els xecs que s’havien fet efectiu en el període del seu càrrec, adonant-se que un dels xecs cobrats al portador i per la quantia de 3.400 euros i cobrats per l’administrador figurava la signatura d’ella falsificada. Després, van acudir a l’altra entitat bancària, on observaren que en data posterior a la suspensió del càrrec de l’administrador, s’havien produït moviments en aquest compte.

Per tot això, la denunciant va interposar la corresponent denúncia contra l’administrador en representació de la comunitat de veïns pels presumptes delictes d’estafa i falsificació de document públic.

18/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris