X

Detinguts 3 russos per 26 robatoris a Palma mitjançant “impresioning”

El botí principal eren joies i, en segon lloc, doblers en efectiu

23/04/2022

Detinguts 3 russos per 26 robatoris a Palma mitjançant “impresioning”

Redacció

La Policia Nacional ha detingut tres ciutadans russos, de 31, 32 i 33 anys, com a presumptes autors de 26 robatoris a cases dels barris de Palma de Son Rapinya, l’Olivera, Can Domenge, Son Armadans, la Bonanova i Son Espanyolet i també en el Port de Pollença mitjançant la tècnica del “impresioning”, sense forçar els panys.

El grup de Robatoris de la Policia Nacional ha aconseguit desmantellar aquest grup criminal de caràcter itinerant que es dedicava de manera sistemàtica al robatori en domicilis de zones d’un cert nivell adquisitiu, segons ha informat la Policia en un comunicat. El botí principal eren joies i, en segon lloc, diners en efectiu. La primera denúncia es va efectuar el 29 de gener passat.

Els assalts es realitzaven durant el dia quan els habitants treballaven o realitzaven gestions. Abans s’asseguraven que no hi hagués ningú a les cases. Per a l’obertura de les portes, utilitzaven preferentment la tècnica de l'”impresioning” i, en el seu cas, la de la relliscada, sense produir danys materials per a accedir als habitatges. Només en el cas d’una llar del Port de Pollença varen forçar la porta.

La tècnica de l’impresioning és “molt especialitzada” i permet obrir les portes dels domicilis encara que hagin estat tancades amb doble volta de la clau, ha explicat la Policia. En concret, els lladres empren claus mestres i, després de sortir de la casa, tancaven amb doble volta, com estava el pany en entrar.

La tècnica de la relliscada consisteix a obrir portes amb una targeta de crèdit, un plàstic o una radiografia.

Davant l’augment de robatoris amb aquestes tècniques, la Policia va establir un dispositiu de vigilància que va donar els seus fruits a finals de març, quan va detenir dos dels tres membres del grup: es trobaven a Son Rapinya quan estaven a punt de donar un cop. Varen ser detinguts quan estaven en un cotxe de lloguer. En el seu interior havien amagat, a la zona de l’aire condicionat, diners en efectiu, joies i les eines per a cometre els robatoris, com a claus mestres. El tercer membre del grup era a Madrid, per la qual cosa els agents es varen desplaçar a la capital d’Espanya, on varen enxampar-lo i l’arrestaren.

La recerca continua oberta i no se’n descarten més detencions.

23/04/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris