societat

Deu anys sense els estudis forestals de la formació professional

La gestió dels boscos té beneficis ambientals, com la prevenció d'incendis, però també econòmics

Deu+anys+sense+els+estudis+forestals+de+la+formaci%C3%B3+professional

Fa deu anys que a les Balears no s’ofereixen els estudis forestals de la formació professional de cicle superior. A partir del curs que ve, però, això serà una realitat. Aquesta titulació suposa una via d’accés per fer feina a l’Administració en prevenció i extinció d’incendis, i també en gestió forestal. Juan Diego Coll és un dels titulats de la darrera promoció. Ara, és capatàs de l’Ibanat.

El lloc on s’impartiran aquests estudis serà al Centre Integrat de Formació Professional Joan Taix de sa Pobla. La formació professional forestal, però, no només té l’ocupació pública com a única sortida professional, sinó també l’empresa privada.

Gairebé la meitat del territori de les Balears, el 44%, és terreny forestal. Són boscos i garrigues que formen un paisatge antròpic, modelat al llarg dels segles per les persones. Però l’abandonament del camp ha incrementat la densitat de boscos i garrigues, convertint-se en combustible per les flames.

La gestió dels boscos té beneficis ambientals, com la prevenció d’incendis, però també econòmics. És el que es coneix com a aprofitament forestal.

Però l’ús de recursos forestals està molt limitat: a les Balears només s’aprofita el 3% dels pinars i el 6% dels alzinars. El sector forestal només representa l’1% del PIB de la nostra comunitat, tot i el seu potencial.

El 93% de la massa forestal de les Balears és privada, un fet que obliga a la corresponsabilitat dels propietaris per protegir les finques i cuidar el paisatge del qual vivim.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Govern descarta demanar a l’Estat un Centre d’Internament d’Estrangers per a les Balears

La Consellera d'Afers Socials reconeix desbordament logístic després de l'arribada de més de 200 migrants

Continua actiu i sense control l’incendi de s’Albufera de Mallorca

El vent pot ser decisiu. Les càrregues i descàrregues d'aigua són constants per apagar unes flames que, depenen de com...

Els veïns del Fortí demanen més vigilància al parc de sa Riera

Les grans portes metàl·liques es tanquen a l'horabaixa, però hi ha espais per on es pot accedir. Just darrere de...

L’àrea de salut de Son Gotleu, preparada per sortir de la barriada

Els residents poden sortir de la zona d'aïllament des de dissabte a les 22 hores