X

Deu membres d’una banda dedicada al narcotràfic reconeixen que van traficar amb droga a Mallorca al 2020

El líder del grup s'ocupava d'adquirir cocaïna i substàncies per adulterar-la

07/11/2023

Deu membres d’una banda dedicada al narcotràfic reconeixen que van traficar amb droga a Mallorca al 2020

Ana Rubio

Comença el judici contra els membres d’una banda que traficava amb droga a Mallorca l’any 2020. En la primera sessió, celebrada a l’Audiència aquest dimarts, 10 dels 12 acusats han reconegut els fets i han pactat rebaixes en les seves condemnes.

El líder del grup ha admès que s’ocupava d’adquirir cocaïna i substàncies per adulterar-la i que, després, la repartia entre els altres acusats perquè s’ocupassin de distribuir-la. Era el principal beneficiari dels doblers obtinguts amb aquesta activitat.

També la seva parella i mà dreta i altres 7 acusats s’han confessat culpables i han pactat amb el fiscal per aconseguir una rebaixa en la pena. Només 2 encausats han mantingut que són innocents.

Traficaven amb droga per tota l’illa

La banda es va desmantellar en una operació en la qual es varen practicar escorcolls a Palma, Campos i Llucmajor, entre altres municipis. La policia va trobar droga, productes per adulterar-la, armes i doblers en efectiu. En un dels escorcolls, trobaren més de 300.000 euros. Inicialment, el fiscal demanava per als acusats penes que sumaven més de 40 anys de presó, però les condemnes es veuran rebaixades per mor dels pactes tancats.

07/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris