X

D’excursió a un hotel per conéixer com funciona per dins

Es tracta d'una iniciativa de l'empresa Riu per tal de donar a conèixer la indústria hotelera als escolars i que descobreixin tot l'engranatge necessari perquè l'establiment funcioni de manera correcta

03/11/2023

D’excursió a un hotel per conéixer com funciona per dins

La cadena mallorquina Riu va començar a organitzar una excursió per als alumnes de cinquè de primària del col·legi La Porciúncula l’any passat. Una experiència que voldrien que altres hotels seguissin. Els serveix, asseguren, per donar a conèixer una de les principals indústries econòmiques de les Illes als al·lots.

“Volem que ens coneguin, volem dignificar la nostra professió, que sàpiguen que tots els que feim feina aquí tenim una formació i que, per tant, és important que es formin”, ha explicat la directora de l’hotel Riu Playa Park, Gina Noguer.

I una part crucial d’aquesta formació són, els han explicat els treballadors, els idiomes. “Aquest estiu hem atès 75 nacionalitats diferents”, ha dit la segona cap de menjador de l’hotel, Maryló Gómez.

Tots els coneixements descoberts a peu de camp durant la visita els alumnes els ampliaran a classe. Roberto Larrenua és un dels mestres que els ha acompanyat. “No ens quedarem només en la part de l’hotel. Tractarem totes les conseqüències, professions i oficis que promou”, ha dit.

Alguns dels alumnes ja estan familiaritzats amb el funcionament dels hotels, ja que hi tenen son pare o sa mare fent-hi feina. Però la gran majoria coneixen els hotels des del punt de vista del client. Saben, de fet, què és el que més els agrada a l’hora d’anar-hi. I tots coincideixen: la piscina i el bufet.

Vists els espais més públics, la visita també els ha duit fins a les entranyes de l’hotel. Cuina, sala de màquines, terrats… Espais, han descobert, que sempre han d’estar a punt i que, de cada vegada estan més adaptats per aconseguir l’objectiu de zero residus. És a dir, que tot el que es genera es pugui reutilitzar.

03/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris