X

Dia 12 de la guerra: Rússia anuncia corredors humanitaris des de Kíiv, Mariúpol, Khàrkiv i Sumi

Rússia i Ucraïna tornen a reunir-se per intentar aconseguir un alto el foc, amb 2.000 morts damunt la taula

07/03/2022

Dia 12 de la guerra: Rússia anuncia corredors humanitaris des de Kíiv, Mariúpol, Khàrkiv i Sumi

Neus Mercant

En el dia 12 de la invasió russa a Ucraïna, Putin ha decidit obrir corredors humanitaris des de les ciutats de Kíiv, Mariúpol, Khàrkiv i Sumi, tot i que els intents anteriors fracassaren per operacions militars en els quals ambdues parts es varen acusar mútuament. Dissabte els dos països acordaren reunir-se aquest diluns, per tercera vegada, per intentar pactar un alto el foc, encara que no hi ha confirmació oficial de la trobada. La primera ronda de negociacions entres les delegacions de Rússia i Ucraïna es va dur a terme el 28 de febrer, i la segona, el 3 de març, les dues en territori bielorús.

Mentrestant, continúen els esforços negociaciadors de la comunitat internacional. Aquest dilluns, el secretari d’Estat dels Estats Units, Antony Blinken, es reunirà a Letònia amb el seu homòleg israelià, Yair Lapid. S’ha de dir que Israel intenta trobar una solució diplomàtica al conflicte, aprofitant les relacions estretes que mantè tant amb Moscou com amb Kíiv.

Al carrer, aquesta matinada han tornat a caure bombes sobre les ciutats ucraïneses de Khàrkiv i Txerníhiv, al nord del país, i també als afores de Kíiv. Els morts superen els 2.000.

07/03/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris