Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

meteorologia

Dia de Sant Antoni molt tranquil a l’espera d’un notable canvi de temps diumenge

Aquest divendres gaudirem d'una jornada ben plàcida i amb ambient suau, però a partir de diumenge el temps serà molt advers i inestable

Joan Frau, colònia de Sant Jordi


L’anticicló té les hores comptades. Després de setmanes sota els efectes de les altes pressions i d’una estabilitat absoluta, diumenge la situació meteorològica donarà un gir de 360º, amb l’arribada de precipitacions, vent i mala mar. Fins llavors, les condicions seran plàcides i amb el sol i la suavitat ambiental com a denominadors comuns.

Aquest dijous hem tingut temperatures en el rang dels 15 als 20 ºC a totes les illes, les més altes cap al nord i nord-est de Mallorca. Hem arribat als 20 ºC a Son Servera i al Port de Pollença gràcies als vents de llebeig, de component sud-oest, que provoquen que els termòmetres es disparin en aquests indrets.

Aquest divendres, Sant Antoni, continuarem amb un temps molt estable i amb domini del sol. Algunes pinzellades de niguls alts i de tipus baix decoraran els cels de les Illes però l’ambient serà novament molt suau. Les mínimes de la pròxima nit seran més elevades a Mallorca i similars a la resta i les màximes un pèl més altes a Mallorca i Menorca. Segurament tornarem a fregar els 20 ºC o fins i tot assolir-los en alguns punts.

El cap de setmana tindrà dues cares. Dissabte encara la situació seguirà sense grans canvis tot i que la presència de niguls serà més abundants. S’alternaran amb estones de sol però els cels estaran molt més tapats. Tanmateix, les temperatures davallaran, tant els valors nocturns com diürns; seran més propis d’aquesta època de l’any. A més, el vent començarà a guanyar força amb el pas de les hores.

I diumenge arriba el canvi de temps. Amb els mapes d’aquest dijous, la majoria de models meteorològics entreveuen la formació d’una borrasca en superfície a la Mediterrània que ens afectaria de ple. Igualment, en alçada, a uns 5.500 metres (500 hPa) un embossament d’aire fred es despenjarà de la circulació general atmosfèrica i afavorirà la inestabilitat. Xerrarem d’una profunda pertorbació que ens portaria abundants i extenses precipitacions, vent intens de gregal i una situació marítima molt alterada. Haurem d’estar atents a l’evolució dels mapes del temps perquè depèn on s’ubiqui la baixa, pot afectar-nos d’una manera o d’una altra. Ara mateix, apostem per un temporal de primera categoria.

Així per tant, us recomanem que seguiu les informacions d’El Temps d’aquesta casa i les xarxes socials per veure les evolucions de tot plegat.

 

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Calabruixada intensa al nord de Mallorca

La patata de Sa Pobla, que s'havia de collir d'aquí quinze dies per exportar, ha quedat molt afectada

L’entrada freda més important de la temporada: neu a partir dels 900 metres

La temperatura no pujarà dels 13 o 14 graus abans del cap de setmana

Avui comença una altra primavera més càlida que l’anterior

Deim adeu a l'hivern més sec i calorós dels darrers anys