X

Dia del Nin Prematur: 1 de cada 10 infants neix abans de temps

A Espanya, prop de 25.000 infants neixen de manera prematura

17/11/2022

Dia del Nin Prematur: 1 de cada 10 infants neix abans de temps

Un de cada 10 naixements són prematurs. A Espanya, prop de 25.000 infants neixen abans de temps. Un d’aquests és na Sofia. Va néixer a Son Espases el passat 19 d’octubre. Ho va fer a les 28 setmanes i 4 dies de gestació i amb tan sols 835 grams de pes. “Va ser un shock” assegura la seva mare. “A la por que sentirem en aquell moment pel fet de néixer tan prest, se suma la por que sentim ara per estar en una situació vulnerable”, conta Isabel.

Tot i que ja sabien que existia aquesta possibilitat, ja que es tractava d’un embaràs de risc, no esperaven mai que s’avançàs tant. De fet, és ara mateix la més petita de la Unitat de Nounats de Son Espases. Però també diuen que hi ha moments confortables. Com aquest, quan practiquen el “pell amb pell” amb ella. “El pell amb ell la beneficia a ella i ens beneficia a nosaltres. La sents a ella i és el moment de sentir-te pare i de sentir-te mare, d’estar en contacte” ens conten.

Entre un 10 i un 12 per cent dels nounats passen per aquesta unitat de Son Espases. Fins a uns 250 a l’any. Ara mateix, n’hi ha 12. Segons ens explica el doctor Miquel Fiol, aquí la relació entre els professionals i les families és molt propera. “Intentam humanitzar, dins les nostres possibilitats, la relació amb ells. Que se sentin sempre protegits davant aquesta situació que per a ells és molt estressant” explica Fiol.

A Son Llàtzer, han commemorat el Dia del Nin Prematur amb una festa, per reivindicar per una banda les cures especials que necessiten aquests infants, i per l’altra per celebrar amb esperança i calma la vida que un dia va començar amb pressa.

17/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT