Diari de l'estat d'alarma

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 20: La UIB decideix com acabar el curs

Representants de la UIB es reuniran amb la Conselleria d'Educació per confirmar si el curs universitari acaba de forma telemàtica

Universitat de les Illes Balears (Imatge d'arxiu)


Aquest divendres arribam a la vintena jornada des que es va declarar l’estat d’alarma. Avui la Universitat de les Illes Balears decideix com acabarà el curs. Representants de la UIB es reuniran amb la Conselleria d’Educació per confirmar si el curs universitari acaba de forma telemàtica.

En el cas del Centre d’Ensenyament Superior Alberta Gimémez, el CESAG, que imparteix els graus d’Educació i comunicació, ja han comunicat als alumnes que no tornaran a les aules i que les classes continuaran online.

Això, després que aquest dijous s’hagin reunit les diferents comunitats autònomes amb el ministre d’Universitats, Manuel Castells, que ha deixat la decisió en mans de les comunitats autònomes. El rector de la UIB, Llorenç Huguet, ha assegurat que la Universitat de les Illes Balears està totalment preparada per acabar la resta de curs de forma virtual.

SITUACIÓ ECONÒMICA:

El Govern alerta que la recuperació econòmica a les Illes serà especialment complicada. L’atur del mes de març a les illes bat rècords, amb un 15 per cent més de persones sense feina, però s’espera que el mes que ve, les dades seran pitjor.
La crisi del coronavirus dispara un 14% l’atur a les Illes

A dia d’avui s’han presentat a les Balears prop de 10 mil expedients de regulació temporal de l’ocupació que afecten 90 mil treballadors. El Govern preveu que, finalment, la xifra de personal inclosos en els processos reguladors sigui del doble, 180 mil persones.

A nivell estatal s’ha destruït en un mes l’ocupació aconseguida al llarg de dos anys.

DECLARACIÓ DE LA RENDA:

A partir d’avui Hisenda comença a retornar els doblers de les primeres declaracions de la Campanya de la Renda 2019, que va arrencar aquest dimecres. En 48 hores s’han presentat 1,48 milions de declaracions, el que suposa un 42% més que l’any passat, segons l’Agència Tributària.

Les associacions de tècnics tributaris demanen que es doni més temps als contribuents per presentar la declaració. L’estat d’alarma no ha afectat a la dada d’inici de presentació per via telemàtica però sí els casos que hagin de menester fer-la per telèfon o que estiguin a l’espera de rebre ajut presencial.
Més controls per garantir el confinament

PLA D’IMPULS SOCIAL A EIVISSA:

El Consell d’Eivissa ha anunciat la posada en marxa d’un pla d’impuls social, les primeres mesures aniran destinades als més afectats per la crisi de l’Covid-19. Un primer paquet de 4 milions d’euros destinats a col·lectius vulnerables, com persones en situació d’exclusió social o víctimes de violència de gènere.

Marí ha anunciat que, com a primera mesura de la institució, destinarà el vint per cent del superàvit pressupostari als més vulnerables: 4 milions d’euros. El Consell espera que la setmana que ve, en el Consell d’Alcaldes previst, es concretin les mesures d’aquest pla.

MÉS CONTROLS A LES CARRETERES:

La Policia Nacional intensifica els controls a les Balears. Amb l’arribada del cap de setmana i la temptació d’agafar cotxe per anar a una segona residència, la Policia Nacional recorda que només es pot sortir per una causa justificada. Comprar medicaments o aliments és un motiu per trepitjar el carrer.
Més controls per garantir el confinament

D’altra banda, els Serveis Ferroviaris de Mallorca i el Transport Públic de les Illes Balears redueixen les freqüències i adapten horaris a la nova situació.

Les modificacions, diu el Govern, asseguren la mobilitat dels treballadors essencials i les aturades dels autobusos als hospitals. Ja han entrat en vigor aquestes modificacions d’horaris que suposa una reducció del servei del 60 per cent respecte l’habitual. Podeu trobar les modificacions al web tib.org.

MEDI AMBIENT:

L’Institut Balear de la Natura (Ibanat) també s’implica en la lluita contra el coronavirus i ha iniciat el repartiment de material sanitari, a les unitats bàsiques de salut de Mallorca. L’actuació s’està fent coordinadament amb la gerència d’Atenció Primària de l’IB-Salut.

Deu treballadors i sis furgonetes van cobrir les primeres rutes de distribució de material mèdic confeccionades per Salut aquest dimecres, avui han començat la segona jornada de distribució.

El material es recollirà en el centre de recepció de material habilitat en el Centre de Salut de Ca Pisà, a Palma. Aquesta tasca,, es repetirà cada dimecres i divendres durant les pròximes quatre setmanes.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 78: Brot de coronavirus a Palma amb 11 persones contagiades asimptomàtiques

Onze membres d'una mateixa família s'han contagiat entre els quals hi ha dos menors d'edat. La majoria estan ingressats a...

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 77: La comunitat educativa es prepara per al curs vinent

La comunitat educativa balear ja s'ha organitzat en comissions de treball per preparar el retorn a les aules d'un curs...