X

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 39: S’aprova la tercera pròrroga de l’estat d’alarma

Les Illes Balears registren tres morts més amb coronavirus en les darreres 24 hores

22/04/2020

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 39: S’aprova la tercera pròrroga de l’estat d’alarma


Tota la informació sobre el coronavirus

-DARRER BALANÇ. Les Illes Balears registren tres morts més amb coronavirus en les darreres 24 hores, segons les dades facilitades pel Ministeri. El total de víctimes a l’arxipèlag és ja de 164 persones. A les dades oficials, cal sumar la mort d’una dona a Menorca, durant aquesta jornada. Els contagiats per aquesta malaltia sumen 1.836, són 28 positius més que ahir. El total de curats és de 1.017, 12 altes en les darreres hores. 166 pacients continuen encara ingressats a la Unitat de Cures Intensives dels diferents centres hospitalaris de les Illes, cinc més que ahir.

-ESPANYA. El nombre de contagiats ha augmentat en les darreres 24 hores en més de 4.200 persones. Això dona un total de més de 208.000 casos positius d’ençà que començà la crisi sanitària. La xifra de morts notificada en les darreres hores, 435, ha patit novament un pic. S’arriba ja a més de 21.700 defuncions. Els casos de persones curades s’acosta a les 86.000, amb un augment de més de 3.400. El director del Centre d’Emergències i Alertes Sanitàries explica que l’increment de nous positius, que han augmentat en 243 respecte al dia anterior, s’explica pel fet que ara es fan més proves i es detecten més casos de coronavirus.

-TESTS. El Servei de Salut de les Illes ha posat en marxa un circuit de cribratge i diagnòstic d’afecció de la COVID-19 entre el personal sanitari. L’estudi pretén extreure quin percentatge de professionals té o ha passat el virus. Es farà amb les més de 18.000 persones que formen l’IB-SALUT i constarà de dues fases. A la primera, hi participaran els professionals amb contacte més directe amb el coronavirus, com el personal de les unitats de cures intensives o les urgències, així com el personal de neteja.

-ESTAT D’ALARMA. S ‘aprova la tercera pròrroga de l’estat d’alarma al Congrés dels Diputats, fins al dia 9 de maig. PP i Ciutadans, tot i criticar les actuacions de l’executiu, li han donat suport. Esquerra Republicana i Bildu s’han abstingut i Junts per Catalunya i VOX han expressat la seva negativa.

-MASCARETES. Les mascaretes quirúrgiques es podran vendre com a màxim a96 cèntims d’euro. És el preu que ha fixat el Govern central  i  suposa una baixada de prop de 60 cèntims respecte del preu dels darrers dies. A la Cooperativa d’Apotecaris de Balears creuen que, amb aquest preu, tendran poc marge per garantir-ne l’abastiment.

-DESCONFINAMENT. El president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, assegura que la particularitat de ser una illa pot ser un avantatge per començar abans el desconfinament. Diu, però, que abans de plantejar aquesta possibilitat s’haurien de fer tests massius a la població. Formentera també demana que es facin més proves de la malaltia.

22/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris