X

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 40: Els nins podran sortir una hora al dia, a partir de diumenge

23/04/2020

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 40: Els nins podran sortir una hora al dia, a partir de diumenge


Tota la informació sobre el coronavirus

-DARRER BALANÇ. El total de casos de coronavirus acumulats a les Illes des del primer contagi és de 1.861. En les darreres 24 hores, s’han detectat 25 nous positius, 9 dels quals a residències. Es tracta de 7 residents i 2 professionals. La Conselleria de Salut ha realitzat més de 6.200 proves de diagnòstic a 38 residències. Cal destacar que a Formentera es registra la primera víctima mortal per la Covid-19, una dona de 79 anys.

-MENORS. A partir de diumenge, els nins podran sortir de casa a fer una passejada. Ho hauran de fer acompanyats d’un adult, tendran una hora i podran recórrer, com a màxim, un quilòmetre des de ca seva.

-AEROPORTS. El sector de l’aviació ha estat un dels més afectats per l’aturada de l’activitat. Les terminals de les Balears estan completament buides i només operen una vintena de vols diaris entre totes. Al dia tan sols hi ha vols d’anada i tornada amb destinació Madrid o Barcelona, o inter-illes. Amb tot, personal de l’aeroport ha confirmat a IB3 Ràdio que dos pics per setmana també hi ha vols amb direcció Frankfurt i Düsseldorf, Alemanya. D’ençà que va començar l’Estat d’Alarma fins dimecres passat, l’executiu en col·laboració amb la Guàrdia Civil, ha fet un total de 10.197 controls als aeroports de les Illes. També s’han fet 12.912 als ports de les Balears. Això fa un total de més de 23.000 controls als usuaris, entre passatgers i transportistes.

-CONTROLS. En les darreres 24 hores, 13 persones han estat detengudes a les Balears, per incomplir el decret de l’estat d’alarma. La majoria de detencions, 11 en total, han estat a Mallorca; i les dues restants, a Eivissa i a Menorca. D’altra banda, durant tota la setmana passada, la policia local de Palma va efectuar més de 1.200 controls i va sancionar 860 persones, la majoria per circular o ser al carrer sense una causa justificada. Al municipi de Calvià, des de l’inici de l’estat d’alarma, s’han interposat 700 denúncies.

-DESCONFINAMENT. El ministre de Sanitat Salvador Illa ha comparegut, per cinquena vegada, davant de la comissió de Sanitat del Congrés. Illa ha remarcat una altra vegada que no ens trobam en una situació de desescalada del confinament, tot i que ja s’han pres algunes mesures d’alleujament com les sortides dels infants. El ministre ha advertit de la incertesa que s’obrirà amb l’aixecament de les mesures de confinament.

23/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris