X

Diari de l’estat d’alarma: Jornada 52: Mallorca se suma a Eivissa i Menorca i també espera entrar dilluns en la fase 1

06/05/2020

Diari de l’estat d’alarma: Jornada 52: Mallorca se suma a Eivissa i Menorca i també espera entrar dilluns en la fase 1


Tota la informació sobre el coronavirus

Aquest 5 d’abril, el total de víctimes mortals per covid-19 a l’arxipèlag balear és ja de 198 persones. Els contagiats per aquesta malaltia sumen 1.910, són dos positius més que ahir. En les darreres 24 hores, han rebut l’alta 13 pacients. El total de curats és de 1.307. Per una altra part, 168 pacients han ingressat a la Unitat de Cures Intensives dels diferents centres hospitalaris de les Illes. En les darreres hores, s’ha registrat un ingrés més.

-ESPANYA. Les xifres de contagis i morts per coronavirus han patit aquest dimarts un lleuger repunt. Segons dades del ministeri de Sanitat, s’han registrat 867 nous casos de positiu en coronavirus a Espanya. Mentre que ahir en varen ser 356. S’eleva la xifra de contagiats a més de 219.000. Malauradament, s’han comptabilitzat 185 noves morts. Ja són més de 25.600 les persones que han perdut la vida per mor de la COVID-19. La xifra positiva és que ja s’han registrat més de 123.000 curats.

-DESESCALADA. El Govern ha lliurat al Ministeri de Sanitat l’informe per demanar que Mallorca entri en la fase 1 de desescalada, el pròxim dilluns dia 11. Ho ha fet durant la reunió telemàtica que han mantingut aquest dimarts horabaixa el ministre Salvador Illa, la consellera de Salut Patricia Gómez i els seus respectius equips. Recordem que l’Executiu Balear ja havia presentat la sol·licitud per avançar la desescalada també a Menorca i Eivissa. Ara, Sanitat estudiarà els documents aportats pel Govern  i després decidirà si aquestes tres illes avancen o no la desescalada. De moment, aquest dimarts, el ministre i la consellera ja han fet una valoració conjunta sobre la proposta plantejada pel Govern autonòmic i també s’ha analitzat l’entrada a la fase 1 de Formentera, el dilluns dia 4. Segons la consellera, de moment, “no hi ha hagut incidències i la gent està respectant les normes.”

-INGRÉS MÍNIM VITAL. El ministre d’Inclusió, José Luis Escrivá, ha confirmat que el pagament de l’Ingrés Mínim Vital començarà al juny i suposarà una despesa anual de 3.000 milions d’euros. El ministre ha afirmat que “és una mesura de complement de renda per als més marginats, per als més vulnerables”.

06/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris