X

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 59: El Govern calcula que els ingressos cauran en 500 milions d’euros per la crisi de la Covid-19

L'Executiu anuncia un augment de la despesa de 300 milions d'euros per fer front a l'emergència sanitària i els ajuts socials

12/05/2020

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 59: El Govern calcula que els ingressos cauran en 500 milions d’euros per la crisi de la Covid-19

Ana Rubio


Tota la informació sobre el coronavirus

-DARRER BALANÇ. Les Illes Balears registren un mort més amb coronavirus en les darreres 24 hores, segons les dades facilitades pel Ministeri. El total de víctimes a l’arxipèlag és ja de 210 persones. Els contagiats per aquesta malaltia sumen 1.953, cap positiu nou. En les darreres 24 hores, han rebut l’alta 8 pacients. El total de curats és de 1.423. Per una altra part, 170 pacients han ingressat a la Unitat de Cures Intensives dels diferents centres hospitalaris de les Illes. Hi ha un ingrés més a l’UCI en les darreres hores.

-ESPANYA. La xifra de contagis, confirmats per PCR, de coronavirus a Espanya ascendeix fins a més de 228.000 casos. S’han comptabilitzat 426 nous casos avui. Les morts augmenten també lleugerament. Més de 26.900 persones han mort per mor del coronavirus. La xifra positiva? La de les altes. Més de 138.900 persones han aconseguit superar la malaltia.

-ECONOMIA. El Govern preveu per aquest any una caiguda dels ingressos autonòmics de 500 milions d’euros i un augment de la despesa de més de 300 milions, a causa de la Covid-19. Ho ha dit la consellera d’Hisenda, Rosario Sánchez, durant la seva compareixença, aquest dimarts, al ple del Parlament. La consellera ha analitzat la situació pressupostària de la Comunitat i ha explicat que la paralització econòmica ha provocat una baixada d’ingressos dels tributs cedits i propis que arribarà als 500 milions, si es compleix l’estimació de caiguda del PIB del 30%. Pel que fa a la despesa, hi ha ja un compromís de nova despesa de 240 milions per atendre l’emergència sanitària. La resta, 60 milions d’euros, es destinaran a ajudes socials, crèdits sense interessos i finançament per autònoms i pimes.

-VOLS INTERILLES. Aviació Civil contractarà l’augment dels serveis mínims interilles si les companyies aèries no fan propostes. Esperaran fins aquest divendres.

-EDUCACIÓ. En el sector educatiu encara no saben si el pròxim 25 de maig es reobriran els centres per  finalitzar l’any escolar. La proposta ha trobat l’oposició a Balears de bona part de la comunitat educativa. No veuen amb bons ulls obrir portes a finals d’aquest mes, coincidint amb la fase 2, perquè consideren que no es pot garantir la seguretat sanitària d’alumnes i professors.

-SANITAT. Les Comunitats Autònomes hauran d’actualitzar diàriament els casos sospitosos de Covid-19 i informar el Ministeri de Sanitat, abans de les 12:00 hores, de tots els casos registrats fins a les 24:00 hores del dia anterior. El BOE obliga els centres sanitaris a fer una prova diagnòstica per PCR en les primeres 24 hores des del coneixement dels símptomes.

-DIA MUNDIAL DE L’INFERMERIA. Coincidint amb el Dia internacional de la Infermeria, aquest col·lectiu, el més nombrós de Salut amb més de 6.600 professionals només a les Illes, reclama el lideratge del sector i recorden que això no ha acabat i que, en els nostres moments d’esbarjo, no abaixem la guàrdia.

-ITV. Reprenen la seva activitat les quatre estacions d’ITV de Mallorca, després de ser desinfectades. Respecten les cites que ja tenien donades i fan la inspecció amb totes les mesures: distància de seguretat, desinfecció, guants, mascaretes i un nou protocol amb el qual els operaris no poden entrar dins els vehicles. Durant els dos mesos que han estat tancades, han perdut la seva cita 55.000 vehicles. Poden tornar a demanar hora mitjançant un SMS i amb prioritat amb l’elecció de data.

-TURISME. El conseller de Turisme i Treball, Iago Negueruela, demana que la quarantena per a qui arriba de l’estranger sigui “una mesura provisional”. Aques dimarts ha participat en una reunió amb la presidenta Francina Armengol i la ministra de Turisme, Reyes Maroto. El Govern ha proposat que a les Balears es duguin a terme experiències pilot en matèria de connectivitat.

12/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris