X

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 74: Comencen els 10 dies de dol oficial per les víctimes de la Covid-19

Totes les institucions de les Illes han fet un minut de silenci i les banderes dels edificis públics onejaran a mig pal fins dia 6 de juny

27/05/2020

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 74: Comencen els 10 dies de dol oficial per les víctimes de la Covid-19

Redacció

-BALANÇ A BALEARS. El darrer balanç del coronavirus a les Illes deixa 7 positius més, 9 casos actius menys i 15 curats en les darreres 24 hores. En concret, a les Illes Balears hi ha 213 casos positius actius de SARS-CoV-2, d’acord amb les dades que el Servei balear d’Epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública i Participació ha tramès al Ministeri de Sanitat, és a dir, 9 menys que ahir. D’altra banda, 1.620 persones s’han curat, 15 més que ahir.

-ESPANYA. Segons el darrer recompte, des de l’inici de la pandèmia han mort a Espanya 27.118 persones per coronavirus. Durant la darrera setmana s’han produït a l’estat 39 morts diagnosticades de Covid-19. En la jornada d’ahir, es detectaren 231 positius més, amb la qual cosa el nombre de casos acumulats arriba fins els 236.769. La darrera setmana, a més, 283 pacients han estat hospitalitzats i 13 han ingressat a les UCIs. Sanitat ha rconegut que entre el 10 de març i el 10 de maig, la mortalitat a Espanya ha augmentat un 55 per cent. Han mort 43.000 persones més de l’habitual i la majoria eren majors de 74 anys. Amb tot, sanitat només registra com a morts per Covid-19 els casos diagnosticats.

-DOL OFICIAL. Totes les banderes dels edificis públics de les Illes, ja onegen a mig pal i ho continuaran fent fins dia 6 de juny. Espanya sencera inicia així avui dimecres els 10 dies de dol oficial en record a les prop de 27.000 víctimes mortals que deixa de moment el Covid-19 al nostre país. A les 12.00 hores d’avui dimecres, totes les institucions balears han fet un minut de silenci en memòria de les víctimes mortals per la pandèmia.

FRANGES HORÀRIES. ElMinisteri de Sanitat ha autoritzat l’eliminació des d’aquest dimecres de les limitacions per als desplaçaments dels nins i la pràctica d’activitat física no professional en els territoris que es trobin en la fase 2 del procés de desescalada, com és el cas de les Illes Balears.

-PROVA PILOT TURISME. El Govern balear planteja grups d’entre 2 mil i 3 mil turistes per realitzar les proves pilot la segona quinzena de juny de reactivació del turisme amb corredors segurs. La idea és que es realitzin a les quatre illes, però això dependrà dels operadors turístics, de la demanda que hi pugui haver i de complir amb els requisits sanitaris.

-AUTÒNOMS: El Govern de les Illes Balears llença una nova convocatòria d’ajudes per valor de 8 milions d’euros, per aquest 2020, destinades als autònoms afectats per crisi derivada de la Covid-19. Es tracta d’una convocatòria extraordinària que contempla destinar inicialment fins a 8 milions d’euros en subvencions als autònoms i treballadors per compte propi per tal que puguin consolidar els seus projectes empresarials i superar l’actual situació de crisi.

-FONS RECUPERACIÓ UE. La Comissió Europea (CE) proposa un fons de 750.000 milions d’euros per a la recuperació econòmica de la Unió Europea, dels quals 500.000 milions es desemborsaran en forma de subvencions a fons perdut i 250.000 com a préstecs. A Espanya li correspondrien 140.446 milions d’euros d’aquest fons, 77.324 milions dels quals serien en subvencions i 63.122 milions d’euros estarien disponibles en préstecs, segons fonts comunitàries.

27/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris