societat

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 88: Es dupliquen els contagis a Espanya i es notifiquen 167 casos en les darreres 24 hores

La majoria dels positius es diagnostiquen a Madrid i a Catalunya


ela}Tota la informació sobre el coronavirus

-DARRER BALANÇ. El darrer balanç del coronavirus a les Illes Balears: cap mort, dos contagis nous, 9 casos actius menys i 11 curats més en les darreres 24 hores. En concret, el Servei balear d’Epidemiologia ha confirmat fins avui 2.242 casos de persones amb SARS-Cov-2 a la comunitat, dos més que ahir. No obstant això, seguint els nous criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l’11 de maig, ha notificat 2.137 casos a les Illes Balears al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CAES). D’aquests casos comunicats, 1.874 corresponen a Mallorca, 92 a Menorca, 165 a Eivissa i 6 a Formentera. D’altra banda, 1.809 persones s’han curat, 11 més que ahir.  Així mateix, el Servei d’Epidemiologia no ha notificat cap defunció nova respecte d’ahir i el total acumulat és de 227 morts, dada també pendent de revisar per part del Ministeri. Aquestes dades suposen que a hores d’ara a la comunitat hi ha 206 casos de COVID-19 actius, 9 menys que ahir.

-BALANÇ ESPANYA. El Ministeri de Sanitat manté la sèrie històrica de morts per coronavirus amb 27.136 defuncions, a pesar que notifica 40 morts registrades en la darrera setmana. Pel que fa als contagis, duplica el nombre de positius, dels 84 que es varen notificar ahir fins als 167 que es notifiquen aquest dimecres. La majoria s’han diagnosticat a Madrid, on s’han comunicat 62 nous positius en un dia i 14 defuncions en els darrers set dies. Catalunya confirma altres 36 casos en 24 hores i 3 morts en una setmana. En referència als nous ingressos hospitalaris, aquest dimecres es notifiquen 139 noves hospitalitzacions, amb un total de 124.479 pacients.

-INGRÉS MÍNIM VITAL. El Congrés dels Diputats ha aprovat la convalidació del decret del nou Ingrés Mínim Vital, impulsat pel Govern. La proposta ha rebut el suport de tots els partits polítics, excepte Vox, que s’ha abstingut. El Reial Decret-Llei suposa la creació d’una renda mínima mensual que anirà des de 461 euros fins a 1.015. Una mesura que té com a objectiu frenar la pobresa i impulsar la inclusió laboral dels més desafavorits. Segons el Govern, es tracta d’una de les mesures amb major capacitat de redistribució de renda. El Partit Popular ha votat finalment a favor, amb l’objectiu que es tramiti com a projecte de llei i poder-hi presentar esmenes.

-CAS 8-M. El delegat del Govern de la Comunitat de Madrid, José Manuel Franco, ha assegurat davant la jutgessa que “no hi havia cap element” que justifiqués la “prohibició” de la manifestació del Dia de la Dona, quan se celebraven altres esdeveniments a la capital. Franco ha declarat durant una hora i mitja com a imputat per un delicte de prevaricació en no prohibir la manifestació del 8 de març. A la sortida dels jutjats de Madrid, José Manuel Franco ha insistit que va fer “el que en aquell moment marcava la llei” i el que indicaven els experts sanitaris. Ha incidit en què no s’ha comprovat que l’increment de casos del 9 de març hagi tengut relació amb la manifestació.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

S’esgoten les existències dels mesuradors de CO2 a Menorca

Els bars i restaurants de les Illes han de fer servir aquests aparells a partir del 15 de desembre per...

Nou brot de Covid-19 a Menorca amb 13 positius

S'ha detectat a Alaior i tots els positius, 11 infants i 2 adults, estan relacionats amb el Club de Karate del municipi

Moviment constant als punts Covid Exprés de passatgers que arriben de la Península

Fins dimarts, tots els residents a les Balears que arribin pel pont es poden fer la PCR gratuïta amb cita...

L’aeroport d’Eivissa opera 164 vols durant aquest pont

El 20 per cent d'agroturismes mantenen obert a l'illa