X

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 96: El turisme rebrà una injecció addicional de 4.262 milions d’euros

Part dels doblers són per donar suport als empresaris i impulsar una estratègia de màrqueting

18/06/2020

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 96: El turisme rebrà una injecció addicional de 4.262 milions d’euros

la}Tota la informació sobre el coronavirus

-DARRER BALANÇ. El darrer balanç del coronavirus a les Illes Balears registra dos contagis nous, 18 curats i 12 casos actius menys en les darreres 24 hores. En concret, el Servei balear d’Epidemiologia ha confirmat fins avui 2.272 casos de persones amb SARS-Cov-2 a la comunitat, dos més que ahir. No obstant això, seguint els nous criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l’11 de maig, ha notificat 2.167 casos a les Illes Balears al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CAES). D’aquests casos comunicats, 1.899 corresponen a Mallorca, 92 a Menorca, 168 a Eivissa i 8 a Formentera. D’altra banda, 1.886 persones s’han curat, 18 més que ahir. Així mateix, el Servei d’Epidemiologia, seguint les indicacions del CAES ha exclòs del balanç les persones mortes per causes diferents a la COVID-19, i ha notificat avui un acumulat de 224 casos de persones mortes a causa del SARS-CoV-2. Són quatre casos menys que els que s’havien registrar ahir. Aquestes dades suposen que a hores d’ara a la comunitat hi ha 162 casos de COVID-19 actius, 12 menys que ahir.

-BALANÇ ESPANYA. Sanitat notifica aquest dijous 52 morts que serien defuncions registrades en la darrera setmana. Són 22 víctimes més que ahir i no se sumen a la xifra total que continua congelada en 27.136 morts. Pel que fa als contagis detectats en 24 hores, es registren 143, una xifra lleugerament superior als 141 notificats dimecres. Prop de la meitat, 69 casos, han estat notificats per Madrid que també comunica 25 defuncions. Catalunya informa d’altres 16 infeccions i 3 morts i les Canàries passen de 0 a 12 contagis. En total a Espanya, des que va començar la pandèmia, hi ha 245.268 casos. En referència als ingressos hospitalaris, es notifiquen 89, amb un total de 124.779 pacients. I pel que fa a ingressos en UCIS, es registren 9 i el total suma 11.630 malalts.

-PLA D’IMPULS AL TURISME. El Govern central destinarà 4.262 milions d’euros addicionals a impulsar la recuperació del turisme, un dels sectors més castigats per la pandèmia. El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest Pla d’Impuls al Sector Turístic, al costat de sis ministres i representants sindicals, empresarials i d’altres administracions i organismes sectorials. A l’acte, també hi ha intervingut el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez. “Municipis com el nostre necessiten la indústria turística per evitar una fallida social”, ha dit. Sánchez apunta que aquesta dotació se suma als mecanismes de protecció a través dels expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO), que han beneficiat a 1,12 milions de treballadors, i els gairebé 11.000 milions d’euros de línies ICO de les quals ha gaudit el sector. Alguns pilars d’aquest projecte són: reafirmar la confiança en el nostre país, 100% segur i lliure del virus; mesures de suport empresarial per 2.500 milions; turisme intel·ligent, i una forta estratègia de màrqueting.

-PORTS I AEROPORTS. Els controls sanitaris en els aeroports de les Illes Balears es mantindran per als passatgers dels vols interilles, nacionals i internacionals (tant de l’espai Schengen com de fora de l’espai) després de la finalització de l’estat d’alarma i fins al 30 de juny. També es mantenen els controls en els trajectes marítims entre les Illes i amb la península. A partir de l’1 de julio, l’Estat assumeix els controls.

18/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT