eivissa

Diari de l’estat d’alarma. Jornada 98: últim dia de l’estat d’alarma

Demà diumenge, les Balears entren a la nova normalitat després de tres mesos i set dies de restriccions

EFE/ Cristóbal García


Darrer dia de l’estat d’alarma. Demà les Balears entren a la nova normalitat després de tres mesos i set dies de restriccions. Tot i això, encara s’aplicaran mesures de seguretat per evitar contagis. La principal, l’ús de la mascareta serà obligatòria en establiments comercials i en els espectacles culturals i esportius que es celebrin en espais tancats. Una norma que s’ha de complir tot i que es pugui mantenir la distància de seguretat.

Això sí, el Govern prohibeix l’obertura d’aquests locals als llocs decretats com de turisme d’excessos. És a dir, s’Arenal, Magaluf i Platja de Palma

PLA PILOT:

Aquest cap de setmana arriben a les Illes uns 2.300 passatgers en el marc del pla pilot turístic procedents d’Alemanya. Això suposa que el gruix d’arribades de la prova tendrà lloc en aquests dos dies, ja que les Balears acolliran gairebé el doble de visitants en comparació amb els que havien aterrat en els primers cinc dies de la prova pilot.

A partir de demà els viatgers hauran de passar un triple control sanitari en arribar a Espanya: hauran d’emplenar un document amb dades de localització i informació sobre si han passat l’epidèmia; control de temperatura i una inspecció visual. Si un d’aquests tres controls no és superat, la persona serà examinada per un metge, i serà derivada als serveis de salut.

CASOS DE COVID-19:

Pel que fa a les xifres de coronavirus, les Balears sumen dos positius més en el darrer recompte segons fonts estatals i tres si atenem al que diuen les institucions de les Illes. a l’arxipèlag, actualment només n’hi ha 150 casos actius.

A nivell estatal, Sanitat augmenta en 1.179 les persones mortes per coronavirus després de la revisió de les dades oficials de defuncions. El cap d’emergències sanitàries, Fernando Simón, ha explicat que la darrera xifra de morts és inferior de la que estima el sistema de monitorització de la mortalitat, que és de 43.000 morts. Segons Sanitat, la diferència entre les dues xifres -més de 15.000 defuncions- no es pot atribuir automàticament a la pandèmia.

CORONAVIRUS A ALEMANYA:

Diversos brots de coronavirus sorgits en plena desescalada esquitxen el fins ara bon expedient d’Alemanya contra la pandèmia. És el cas de diversos blocs de pisos, al centre del país, on 700 veïns es troben en quarantena després de verificar-se un centenar de contagis. Aquest cas es suma al d’un escorxador on s’han detectat més de 657 positiu. El govern alemany confia en poder controlar aquests focus el més aviat possible.

PLATGES DE MENORCA:

Gairebé la meitat de les platges de Menorca estan saturades. Reben més banyistes del que seria aconsellable. Però aquest estiu la situació ha canviat. Sense quasi turistes, els arenals són només per als menorquins…per poc temps. L’entrada, a partir de diumenge, en la nova normalitat obliga a gestionar-ne l’accés.

Les darreres dades publicades sobre la pressió humana a les platges de Menorca indiquen que gairebé la meitat presenten sobreocupació des del punt de vista de la càrrega ecològica. El Consell i els consistoris estudien eines tecnològiques de control de la cabuda permesa.Cristina Gómez és la Consellera de Cooperació Local de Menorca.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Torna el desfasament a Eivissa: 208 festes il·legals en 40 dies

El repunt coincideix amb el fi de l'estat d'alarma. Solen fer-se a viles, amb més de 150 assistents i música a tota pastilla. Gairebé sempre estan organitzades amb ànim de...

Eivissa, Formentera i Menorca obren la vacunació del grup d’edat entre 30 i 34 anys

A Eivissa i Formentera, ja estan obertes les agendes per a 12.805 persones. Per a sol·licitar la seva cita hauran...

El GOB alerta de la “desaparició imminent” de la sargantana pitiüsa

Denuncien que, des de fa gairebé dues dècades, de la introducció de serps invasores, les administracions públiques no han pres...

Els hotels pont acullen 84 persones en aïllament per COVID-19

El 32,5% de la població balear ja ha rebut les dues dosis de la vacuna anticovid. De l'anunciada retirada de la màscara a partir del dissabte, el portaveu autonòmic del...