X

Dieta mediterrània i fer exercici diari per combatre la malaltia hepàtica per fetge greixós

La gent major de 50 anys amb diabetis, hipertensió o colesterol és el perfil del malalt

12/06/2018

Dieta mediterrània i fer exercici diari per combatre la malaltia hepàtica per fetge greixós

Redacció

Amb el lema “Cuida el teu fetge: camina per les rutes saludables i segueix la dieta mediterrània”, els centres de salut de les Illes Balears s’adhereixen al primer Dia Internacional de la Malaltia hepàtica per fetge greixós no alcohòlic.

L’excés de pes, l’obesitat, el sedentarisme i la sobrealimentació fan que el fetge s’ompli de greix. Aquesta malaltia no presenta símptomes, però si després d’una analítica surten alterats els resultats del fetge o si es pateix diabetis, hipertensió o colesterol s’ha de fer un estudi. Des de fa un any, Son Llàtzer passa cada setmana consulta específica pel fetge greixós i hi atén uns 3.600 pacients a l’any. Segona la doctora del servei d’Aparell Digestiu de l’hospital Son Llàtzer, Raquel La Torre, d’aquests, un 25% podrien patir la malaltia.

El tractament consisteix a seguir la dieta mediterrània, evitar les begudes ensucrades i el menjar processat i fer activitat física cada dia. No seguir el tractament pot acabar derivant en càncer de fetge:

Els metges de Primària són fonamentals a l’hora de detectar-la. Els centres de salut organitzen rutes urbanes saludables per incorporar l’exercici a la rutina diària dels pacients.

12/06/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris