societat

Formentera comença avui la desescalada directament a la Fase 1

Es permeten les reunions d'un màxim de 10 persones i poden reobrir els comerços de manco de 400 metres


Formentera comença aquest dilluns la fase 1 de la desescalada, i es permet també l’accés i el bany a les platges de l’illa, segons ha assegurat la presidenta del Consell Insular, Alejandra Ferrer.

Ferrer ha ofert aquest diumenge a la tarda una comparencia telemàtica oberta per a informar la població sobre l’ordre ministerial que regula la desescalada, que, ha recordat que serà “interna”, i que s’ha de realitzar “a poc a poc” amb “precaució i cautela”.

Segons ha explicat, a l’espera de possibles aclariments per part d’administracions superiors, la institució interpreta l’ordre ministerial que ha rebut aquest mateix diumenge a la tarda sota la premissa que “tot el que no està explícitament prohibit estarà permès”.

Per això, l’illa arrencarà aquesta desescalada amb l’obertura de les platges per al bany i esports aquàtics, ja que no s’indica cap prohibició sobre aquest tema. “De moment considerem que està permès”, ha subratllat Ferrer.

La presidenta ha detallat que en aquesta primera fase el més important és mantenir “la distància de dos metres, la màscara en aglomeracions i, si no es pot guardar la distància, i la higiene de mans contínua”.

Quant al contacte social, ha recordat que estarà reduït a deu persones, tant al carrer com a les cases, i que no podrà participar ningú que tingui símptomes o condicions sanitàries de vulnerabilitat.

A partir d’aquest dilluns es recupera la mobilitat “lliure” per tota l’illa i sense horari, excepte en els espais que estiguin tancats, com els parcs infantils o instal·lacions esportives.

Els vehicles podran anar plens si les persones conviuen o amb el conductor i una persona darrere, si no viuen junts.

Ferrer ha assenyalat que faran arribar els protocols específics als comerços, bars i restaurants, i ha afegit que finalment els hotels no podran obrir en aquesta primera fase ja que no ve detallat en l’ordre ministerial.

La presidenta ha recordat que a partir de dimarts hi haurà informadors en els nuclis urbans de l’illa, com Sant Francesc, Sant Ferran, La Savina, La Mola, Es Pujols, i Es Caló, que també repartiran màscares.

Els serveis i edificis públics s’obriran de manera progressiva i també s’està treballant en l’obertura de les escoles infantils de fins a tres anys per a la fase 2.

A més del control sanitari en el port d’Eivissa, als qui arribin port de la Savina se’ls farà un seguiment específic, recomanant l’aïllament voluntari de dues setmanes si la persona es queda a l’illa i fer ús de la màscara per a evitar el contagi.

Entre altres qüestions, Ferrer ha assegurat que ha sol·licitat que el port continuï limitat a tres connexions al dia i que l’augment de freqüències s’analitzi amb l’evolució de cada fase.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

La percussió omple de ritme el centre d’Inca

Aquesta activitat posa en valor la importància de la música i els beneficis que pot generar la musicoteràpia en les persones

La Policia Local de Palma duu a terme 49 actuacions per lluitar contra els grafits

Enguany han duit a terme un total de 49 actuacions contra les pintades a Ciutat

Finalitza el Servei de Socorrisme a Santa Eulària des Riu

Acabava el dia 15 d'octubre, però s'ha prorrogat fins avui, després que el sector hoteler anunciés un repunt de reserves...

37 carreteres tallades per mor de la curs ciclista Mallorca 312

A la Mallorca 312 d'enguany hi han participat uns 4.500 ciclistes, la meitat que en l'anterior edició