societat

Formentera comença avui la desescalada directament a la Fase 1

Es permeten les reunions d'un màxim de 10 persones i poden reobrir els comerços de manco de 400 metres


Formentera comença aquest dilluns la fase 1 de la desescalada, i es permet també l’accés i el bany a les platges de l’illa, segons ha assegurat la presidenta del Consell Insular, Alejandra Ferrer.

Ferrer ha ofert aquest diumenge a la tarda una comparencia telemàtica oberta per a informar la població sobre l’ordre ministerial que regula la desescalada, que, ha recordat que serà “interna”, i que s’ha de realitzar “a poc a poc” amb “precaució i cautela”.

Segons ha explicat, a l’espera de possibles aclariments per part d’administracions superiors, la institució interpreta l’ordre ministerial que ha rebut aquest mateix diumenge a la tarda sota la premissa que “tot el que no està explícitament prohibit estarà permès”.

Per això, l’illa arrencarà aquesta desescalada amb l’obertura de les platges per al bany i esports aquàtics, ja que no s’indica cap prohibició sobre aquest tema. “De moment considerem que està permès”, ha subratllat Ferrer.

La presidenta ha detallat que en aquesta primera fase el més important és mantenir “la distància de dos metres, la màscara en aglomeracions i, si no es pot guardar la distància, i la higiene de mans contínua”.

Quant al contacte social, ha recordat que estarà reduït a deu persones, tant al carrer com a les cases, i que no podrà participar ningú que tingui símptomes o condicions sanitàries de vulnerabilitat.

A partir d’aquest dilluns es recupera la mobilitat “lliure” per tota l’illa i sense horari, excepte en els espais que estiguin tancats, com els parcs infantils o instal·lacions esportives.

Els vehicles podran anar plens si les persones conviuen o amb el conductor i una persona darrere, si no viuen junts.

Ferrer ha assenyalat que faran arribar els protocols específics als comerços, bars i restaurants, i ha afegit que finalment els hotels no podran obrir en aquesta primera fase ja que no ve detallat en l’ordre ministerial.

La presidenta ha recordat que a partir de dimarts hi haurà informadors en els nuclis urbans de l’illa, com Sant Francesc, Sant Ferran, La Savina, La Mola, Es Pujols, i Es Caló, que també repartiran màscares.

Els serveis i edificis públics s’obriran de manera progressiva i també s’està treballant en l’obertura de les escoles infantils de fins a tres anys per a la fase 2.

A més del control sanitari en el port d’Eivissa, als qui arribin port de la Savina se’ls farà un seguiment específic, recomanant l’aïllament voluntari de dues setmanes si la persona es queda a l’illa i fer ús de la màscara per a evitar el contagi.

Entre altres qüestions, Ferrer ha assegurat que ha sol·licitat que el port continuï limitat a tres connexions al dia i que l’augment de freqüències s’analitzi amb l’evolució de cada fase.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Una cinquantena de persones es manifesten contra l’arribada de nous hidroavions al Port de Pollença

La celebració del primer congrés europeu d'hidroaviació ha despertat recels entre una part dels veïnats que temen que es vulgui...

Un home pateix una síncope en una carrera de muntanya Sa Talaia d’Alcúdia

L'evacuació s'ha hagut de fer amb un helicòpter de la Guàrdia Civil

Vols directes des de Menorca a Londres i a París aquest hivern finançats amb comàrqueting

Manca encara per definir quines aerolínies oferiran les rutes i amb quina freqüència

Científics i pescadors de Menorca investiguen com fer de la pesca de la llagosta un art més sostenible

Plantegen canvis en el material de les xarxes o en el temps de calada