X

Comença l’administració de la segona dosi de la vacuna de reforç de la COVID-19

El primer col·lectiu a rebre-les serà el d'usuaris i treballadors de les residències i els majors de 80 anys El primer col·lectiu a rebre-les serà el d'usuaris i treballadors de les residències i els majors de 80 anys 

25/09/2022

Comença l’administració de la segona dosi de la vacuna de reforç de la COVID-19

Redacció

La campanya de vacunació de la segona dosi de reforç de la vacuna contra la COVID-19 arrenca aquest dilluns amb els residents i treballadors de les residències i els majors de 80 anys. S’allargarà dues setmanes a Mallorca, una setmana a les Pitiüses i tres dies a Menorca, ha explicat la directora general d’Assistència Sanitària del Servei de Salut, Eugènia Carandell a l’Informatiu d’IB3 Ràdio. A partir del 13 d’octubre s’iniciarà l’administració per la franja d’edat de 60 a 80 anys als centres de salut i també als punts de gran vaccinació que es veuran “reforçats” ha dit aquest càrrec del sistema sanitari illenc. En aquest cas l’administració de la nova dosi covid es subministrarà conjuntament amb la de la grip. Una opció que també es donarà al tercer grup beneficiari d’aquesta nova tongada de vacunació contra la covid: els menors de seixanta anys amb malalties cròniques.

Carandell s’ha mostrat partidària de mantenir l’ús de la màscara en el transport públic fins veure com es comporta, no només el coronavirus sinó altres que afecten el sistema respiratori com és el de la grip que ha tingut una important afectació “a l’hemisferi sud” que ara surt del seu hivern. Així mateix, ha recordat que el 95% dels majors de seixanta anys té la dosi adicional de reforç de la primera injecció de vacuna contra la covid i confia en l’èxit d’aquesta nova campanya.

A les Illes hi ha 3.000 persones que viuen a residències de gent gran per 53.000 que són majors de 80 anys. Les pròximes vacunes estan adaptades a les variants Ómicron del coronavirus. Segons el Ministeri de Sanitat a Espanya hi ha més de 95 milions de vacunes administrades: un 92,8% de la població major de 12 anys té la pauta completa i més de 26 milions de persones, també la dosis de reforç.

 

25/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris