política

Les Comunitats que vulguin canviar de fase ho han de demanar abans de dimecres migdia

Un dels requisits és tenir un sistema sanitari adaptat davant un eventual rebrot de la pandèmia

La preparació hospitalària davant un rebrot del coronavirus, una de les condicions per la desescalada


Les Comunitats Autònomes interessades en avançar la fase de desconfinament al seu territori poden fer arribar a Sanitat les seves propostes fins a dimecres dia 6, a les 14 hores. Sanitat analitzarà la informació epidemiològica, sanitària, econòmica i social que aporti la Comunitat Autònoma i valorarà si l’aprovació de la proposta està justificada. Els tècnics analitzaran les dades de cada territori de forma interna i també ho estudiaran amb cada Comunitat, a través de, com a mínim, una reunió virtual.

Pel que fa als requisits que es tindran en compte, cal dir que, a banda de les dades de regressió del nombre de contagis que ja es produeixen a la nostra comunitat, és necessari tenir un sistema sanitari adequadament adaptat davant un eventual rebrot de la pandèmia de coronavirus. Tècnicament, això significa poder habilitar, en un termini màxim de cinc dies, “entre 1,5 i 2 places d’UCI per cada 10.000 habitants” i “entre 37 i 40 llits hospitalaris per a malalts aguts”, segons informació remesa pel Ministeri de Sanitat a la Conselleria de Salut.

El Govern central també estableix com a condició que les Comunitats Autònomes, províncies i territoris que entrin en una nova fase de desescalada no deixin de fer cas de les seves recomanacions i indicacions, ni de trametre dins el temps i en la forma escaient les dades i la informació que els sigui requerida sobre l’abast del coronavirus i l’evolució de l’epidèmia.

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Tolo Gili es compromet a intentar reintegrar el Pi com a nou president de la formació

L'artanenc ha obtingut el 57% dels vots al congrés del partit i Toni Roldán, el 43%

Tolo Gili, nou president del PI a Balears

L'artanenc ha obtingut el 57% dels vots al congrés del partit i Toni Roldán, el 43%

Francina Armengol: “Ara arriba el moment de dir als empresaris que apugin els sous”

La presidenta del Govern ha recordat que, a diferència del 2008, en aquesta crisi de la Covid ja s'han invertit...

Podem i MÉS s’atribueixen mèrits en el factor d’insularitat mentre l’oposició insisteix en aprovar la fiscalitat del REIB

El PP reconeix que els 110 milions del factor d'insularitat sembla "a priori" una xifra "raonable" però assenyala que si...