X

Dimiteix la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez

Ho fa perquè el seu marit ha estat citat en el marc d'un procediment judicial

22/03/2023

Dimiteix la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez

Redacció

La directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez, ha presentat la seva dimissió al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska. En una declaració institucional, Gámez ha explicat que han citat el seu marit per un suposat cas de corrupció a Andalusia.

Ha assenyalat haver dimitit del seu càrrec “després d’haver tingut coneixement” que el seu marit “ha estat citat en el marc d’un procediment judicial”. Ha qualificat la decisió de “difícil” però assegura que ho ha fet per a protegir la seva família i a la Guàrdia Civil. Ha precisat que pren la decisió, sense entrar en el dret a la presumpció d’innocència, també la del seu marit, per “principis, honestedat i responsabilitat”.

Ara, la fins ara delegada del govern espanyol a Madrid, Mercedes González, serà la nova directora general de la Guàrdia Civil, després de la dimissió de Gámez. González, de 48 anys i llicenciada en Periodisme, va ser regidora de l’Ajuntament de Madrid entre 2015 i 2021, assumint el càrrec de portaveu en assumptes d’urbanisme.

 

22/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris