X

“La sostenibilitat que té el cotxe elèctric en el seu funcionament, no la té al final de la seva vida”

Els mecànics consideren que encara queda camí per recòrrer perquè el vehicle elèctric sigui una opció viable

09/09/2023

“La sostenibilitat que té el cotxe elèctric en el seu funcionament, no la té al final de la seva vida”

Bàrbara Rodríguez

En Toni ha tornat a la benzina després de sis anys menant un cotxe elèctric. Fa cinc mesos, se’n va haver d’acomiadar per danys irreparables al motor. El preu de la substitució era massa elevat.

“Pràcticament igual que un cotxe nou” assegura. Ara, es mou amb la seva moto o amb transport públic, quan pot. “Ens ha xocat que, la sostenibilitat que té el cotxe elèctric en el seu funcionament, no la té al final de la seva vida perquè té elements no reparables” lamenta.

Segons els mecànics, el cas d’en Toni no és un cas aïllat. De fet, és més probable que passi una cosa semblant per mor d’una de les peces més delicades del cotxe: la bateria. “Pot valer uns 10.000 euros” explica el mecànic, Tomás Gómez. És per això que alguns mecànics recomanen prudència a l’hora d’invertir en un cotxe elèctric perquè, segons troben, la transició encara es troba en un punt primerenc. “Una persona que té una planta baixa pot tenir una estació de recàrrega a ca seva, però una persona que viu a un cinquè pis, on carrega el vehicle?” es demana Gómez. A més, també troba que els preus encara són massa elevats per a les persones de classe mitjana.

Per la seva part, la Direcció General de Transició Energètica mostra el seu compromís amb el vehicle elèctric. Assegura que dos dels projectes que duran a terme aquesta legislatura són continuar facilitant-ne les subvencions i ampliar la xarxa de punts de recàrrega públics. “Volem que sigui funcional i que estigui operativa. També que creixi perquè el ciutadà tengui l’oportunitat de trobar punts on fer servir el seu vehicle i, així, sigui efectiu” detalla el director general de Transició Energètica, Diego Víu Domínguez.

Tot i que el futur del motor passa pel vehicle elèctric, el sector troba que encara queden passes per fer perquè sigui una opció més viable.

09/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Paco 10/09/2023

    Em temo que en Tomàs respon a l’arquetip de mecànic poc format (no sap arreglar motors elèctrics) i poc informat (no sap que no hi ha cap problema en baixar un cable des d’un 5è pis fins a la plaça d’aparcament). O que fins i tot li pot sortir a compte possar un comptador específic pel seu EV al soterrani (els veïns no s’hi poden negar).
    Per la seva banda l’article també correspon a un altre arquetip: El del treball periodístic sense cap mena de rigor, limitant-se a reproduir un parell d’opinions sense indagar en la solidesa d’allò que les fonamenta.