X

Es disparen un 72% els contagis als centres educatius

Pel que fa als professors, s'han notificat 7 positius nous entre el professorat de les Illes Balears, tots ells a Mallorca

23/11/2021

Es disparen un 72%25 els contagis als centres educatius

Les dades recollides fins divendres 19 de novembre als centres educatius de les Illes Balears i les d’EDUCOVID (unitat específica de Salut destinada a seguir els casos a l’àmbit educatiu) mostren que el nombre de contagis als centres educatius s’ha disparat un 72% en la darrera setmana.

Del total d’alumnat de les Illes Balears, al voltant de 213.000, s’han notificat 162 estudiants amb PCR positiva (la setmana anterior foren 94), xifra que suposa el 0,07% de l’alumnat, però que en comparació a la setmana anterior suposa un increment del 72%. D’aquest total, 136 són a Mallorca (71 la setmana passada) , 7 a Menorca (8 la setmana passada), 19 a Eivissa (15 la setmana passada) i cap a Formentera (igual que la setmana passada). Segons Salut, la majoria d’aquest alumnat és positiu per contacte fora del centre educatiu, ja que els estudis de contacte que es realitzen als centres són en la seva majoria negatius.

Pel que fa als professors, s’han notificat 8 positius entre el professorat de les Illes Balears, tots ells a Mallorca. Una xifra que també ha augmentat respecte a la setmana anterior, on només s’hi havia notificat un cas positiu.

48 grups en quarantena

Hi ha 48 grups en quarantena aquesta setmana (37 la setmana anterior) a 37 centres educatius (30 la setmana anterior), dels quals 26 són a Mallorca (25 la setmana passada), 5 a Menorca (3 la setmana passada), 6 a Eivissa (2 la setmana anterior) i cap a Formentera (igual que la setmana passada). Això suposa el 0,25 % dels 9.043 grups de les Illes Balears.

Cal esmentar que quant al nombre total d’alumnat que ha iniciat quarantena, en total 924 alumnes, n’hi ha 877 el 94,9 %) que corresponen als nivells d’infantil i primària en els quals l’alumnat no està vacunat. Quant al nombre d’alumnes amb PCR positiva, 127 (el 78,4 %) correspon a infantil i primària.

El Govern recorda que s’ha de continuar extremant la precaució i que s’han de mantenir totes les mesures de prevenció als centres educatius.

Es pot consultar tota la informació de seguiment de la COVID-19 als centres educatius no universitaris detallada per etapes educatives i per illes en l’apartat «Informes EDUCOVID» del lloc web de la Conselleria d’Educació i Formació Professional. Aquesta informació s’actualitza cada quinze dies.

23/11/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris