política

Discrepàncies a Cort sobre si multar o no els clients de les prostitutes

Divendres hi ha una reunió per apropar postures

Discrep%C3%A0ncies+a+Cort+sobre+si+multar+o+no+els+clients+de+les+prostitutes

Sancionar o no els clients de les dones que exerceixen la prostitució. És una de les desavinences de l’equip de govern de Cort per aprovar l’ordenança cívica de Palma, la normativa que regularà altres pràctiques com el botellot o la venda ambulant. Seguretat Ciutadana aposta per multar els clients d’aquestes dones, però la regidoria d’Igualtat hi està en contra.

El regidor Aligi Molina defensa que això repercutiria de manera negativa en les dones que exerceixen la prostitució. Un argument que va en la línia del que diuen les entitats que treballen amb elles. Aquesta posició xoca amb la de l’àrea de Seguretat Ciutadana. Aquesta regidoria aposta per sancionar els clients de les prostitutes, i també aquelles dones que robin els clients.

Per arribar a una entesa, divendres es reuneixen els responsables d’aquestes àrees i les entitats que l’any passat atengueren 2.000 persones que exerceixen la prostitució a Palma. La immensa majoria són dones, 200 de les quals són espanyoles i algunes s’hi dediquen des que va esclatar la crisi. Amèrica Llatina i Àfrica són els principals llocs de procedència de les dones que s’atengueren a Palma l’any passat. També n’hi ha de xineses, a les quals és gairebé impossible arribar. 8 de cada 10 d’aquestes dones tenen estudis, però no els poden convalidar a Espanya, i són víctimes de màfies que no les deixen sortir de la prostitució.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’expresidenta d’Unió Mallorquina, Maria Antònia Munar, obté el tercer grau

L'Audiència ha tingut en compte que ja ha satisfet aproximadament un 19% de les responsabilitats civils (que arriben 5,1 milions...

Les claus de la segona jornada del Debat de Política General de les Balears

La presidenta del Govern defensa la seva gestió i insta l'oposició a presentar propostes

Anticorrupció investiga al batle de Binissalem per presumptes irregularitats en factures i contractes

Víctor Martí afirma que creu que no s'ha comès cap irregularitat mentre que l'oposició assegura que fa temps que ho...

Confirmen el crim de Peguera com un assassinat masclista, el segon d’enguany a les Illes

Amb aquesta ja són 37 les dones que han estat assassinades a Espanya per les seves parelles o exparelles enguany;...