La bona qualitat de les aigües ha disminuït un 35% durant l'última dècada
9La qualitat de les aigües de bany eivissenques ha disminuït “dràsticament”, malgrat la crisi del coronavirus, segons l’Observatori de Sostenibilitat d’Eivissa. La institució ha explicat que l’any passat es registraren en el 25’5% dels mostrejos almenys 1 cas de contaminació fecal, el doble que al 2019. De fet, en comparació amb les dades classificades pel Govern en relació als anys 2010, 2015 i 2020, “s’aprecia una disminució gradual de la qualitat de les aigües de bany a Eivissa”.
L’any 2010, les aigües de l’illa, analitzades a 40 punts, foren catalogades om a “excel·lents”. Al 2015, quan s’estudiaren 38 punts al mostreig, també obtingueren la mateixa qualificació. No obstant, al 2020, la catalogació disminuí al 65%, resultant només 26 dels 40 punts analitzats al mostreig excel·lents. A més, 12 punts del mostreig oferiren aigües “bones” i 3, una qualitat “suficient”. Segons l’entitat, “la deterioració de les aigües de bany ha estat continu en l’última dècada i representa una caiguda del 35%“.
El municipi amb major pèrdua de qualitat és Sant Antoni. Altres punts del mostreig també afectats són la platja de Talamanca i Figueretes
“És cridaner que en un any en què va haver-hi una aturada sense precedents del turisme, i per tant de la pressió humana i de l’activitat econòmica, la qualitat de les aigües hagi sofert un descens tan significatiu“, ha reconegut la coordinadora de l’Observatori. Des de l’Observatori, es considera que uns dels probables motius d’aquesta degradació és la insuficiència d’infraestructures, “ja que moltes d’aquestes situacions es donen després d’esdeveniments de pluges“, i s’ha instat a les administracions a estudiar i identificar de manera rigorosa i científica les causes de la disminució de la qualitat d’aigües.
El jove jugador de Palma s'entrena i juga a Mèxic des de l'estiu