societat

Disminueix la demanda d’advocats del torn d’ofici durant l’estat d’alarma

El Col·legi d'Advocats de les Illes adverteix d'un possible col·lapse del sistema judicial

Disminueix+la+demanda+d%27advocats+del+torn+d%27ofici+durant+l%27estat+d%27alarma

Els missers del torn d’ofici no sempre cobren els serveis que fan.  El Col·legi d’Advocats de les Illes denuncia que, en ocasions, aquests professionals proporcionen assistència als detinguts als quals després es denega el servei de justícia gratuïta, quan els advocats ja han fet la feina.

Segons el degà d’aquest Col·legi oficial, Martí Alenyar, a vegades són estrangers que tornen al seu país sense pagar els serveis. Per això, demanen que sigui l’Estat el que cobri les feines perquè els missers no hagin d’encalçar els clients. També reclamen increments salarials per equiparar les retribucions amb els advocats del torn d’ofici de comunitats com el País Basc, on cobren el doble que a les Illes.

En els primers sis mesos d’enguany, han disminuït les sol·licituds de justícia gratuïta per la pandèmia, en consonància amb la baixada de la criminalitat. Per exemple, s’han demanat 2.000 assistències als detinguts menys que al 2019. Amb tot, el Col·legi d’Advocats adverteix que la justícia pot experimentar un col·lapse ara que ja ha tornat la normalitat. Al 2019, els advocats del torn d’ofici de les Illes tramitaren més de 46.000 expedients, prop d’un 6% més que al 2018.

El Col·legi d’Advocats de les Illes ha realitzat un vídeo per retre homenatge als 700 missers del torn d’ofici que hi ha a l’arxipèlag i per commemorar el dia de la Justícia Gratuïta que se celebra aquest diumenge 12 de juliol.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les Balears multipliquen per 9 la ràtio de contagis d’Alemanya

La ràtio de contagis per cada 100.000 habitants a les Illes ha estat en la darrera setmana de 77,43, mentre...

Els bars de xixes entren en crisi

A Palma, alguns locals han hagut d'acomiadar personal i han perdut fins al 80 per cent de la facturació

Turistes alemanys continuen arribant als aeroports, tot i les mesures restrictives

Entre Son Sant Joan i Alemanya s'han registrat aquest dissabte 155 moviments, mentre que a Eivissa hi han arribat vuit...

Tanquen un establiment de Formentera per saltar-se la quarantena de 5 treballadors

El Govern pot multar l'establiment amb sancions de fins a 600.000 euros