mallorca

La 21a Nit de l’Art de Palma espera atreure més de 25.000 visitants

22 galeries d'art i centres d'exposicions enllesteixen els darrers preparatius per a la cita, que se celebrarà el pròxim dissabte


Una nit per veure i viure l’art. És la proposta de la 21a edició de la Nit de l’Art que se celebrarà dissabte que ve. Un esdeveniment consolidat a Ciutat que enguany donarà el sus el pròxim dijous amb unes jornades d’art contemporani al Caixa Fòrum. Divendres serà el torn de les visites guiades per a professionals del sector.

El gruix de les activitats, però, es concentraran dissabte a partir de les 19.00 hores. Vint-i-dues galeries d’art i centres d’exposicions obriran les portes als ciutadans, però també als turistes, que de cada vegada més viatgen a l’illa expressament per a l’ocasió. És per això que des de l’Agència Balear del Turisme aposten per la Nit de l’Art com a reclam turístic. Diuen que és una oportunitat per desestacionalitzar el turisme els mesos d’hivern i per rompre també amb el turisme de sol i platja, diversificant l’oferta amb aquesta oferta de turisme cultural.

Sens dubte, la Nit de l’Art és un escenari únic per veure artistes com Alex Proba, que per primera vegada aterra a Espanya per donar a conèixer el seu projecte artístic més personal: pòsters pintats dia rere dia durant quatre anys i que reflecteixen com l’artista romp amb la rutina. Serà a l’Aba Art Gallery.

L’artista sèrbia Marina Abramović ens oferirà a la galeria Horrach Moyà ‘The Freing series’. Tres projectes històrics amb una important càrrega personal i política. Espai també per altres artistes reconeguts al panorama, alguns dels quals tornen a l’illa, com Nauzet Mayor, mentre que d’altres ho faran per primera vegada com Yara El-Sherbini o Samira Eskandarfar.

També hi haurà espai per a obres anònimes. El Consell de Mallorca inaugurarà una mostra de les obres premiades o seleccionades als diferents concursos i certamens celebrats enguany als municipis de l’illa. Un punt de trobada entre l’art de la Part Forana i Ciutat, així com un escenari incomparable per donar a conèixer la feina dels artistes mallorquins.

Un any més les places Major i del Mercat així com la Porta de Santa Catalina esdevindran espais multidisciplinaris. Entre les novetats trobam també dues actuacions musicals emmarcades en la Fira B!

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Relleu generacional a l’Associació de Veïnats la Llotja-Es Born de Palma

Asseguren que viure en aquest barri s'ha tornat impossible

El batle de Palma visita Son Dameto on començaran les obres de millora de barriada

Els veïnats demanen també altres millores, sobre tot al parc municipal