món

Disturbis a Ucraïna per l’arribada de 73 evacuats de la Xina

Són 45 ucraïnesos i 27 estrangers que van donar negatiu al test del COVID-19

Disturbis+a+Ucra%C3%AFna+per+l%27arribada+de+73+evacuats+de+la+Xina

Disturbis i tensió a Ucraïna per evitar que 73 evacuats de Wuhan, l’epicentre del COVID-19, passin la quarantena en un hospital ucraïnès. Es tracta de 45 ciutadans del país i de 27 persones de diferents nacionalitats, entre elles l’espanyola. Mentre, l’Organització Mundial de la Salut demana més col·laboració internacional per donar resposta a l’epidèmia.

Fent una cadena humana, centenars de ciutadans de Novi Sanzhari, una ciutat a l’est de l’Ucraïna, van bloquejar la carretera que duu a l’hospital on 73 persones evacuades de la Xina hauran de passar per un periode de quarantena per evitar un possible contagi del COVID-19.

La tensió va anar augmentant i els veïnants de la zona van crear barricades de foc per impedir que l’autobús que portava els evacuats pogués accedir a l’hospital. També van llançar objectes al vehicle. Centenars de policies van haver d’intervenir per obrir pas als evacuats.

L’avió va aterrar aquest dijous a l’aeroport de Khàrkiv entre fortes mesures sanitàries. Els evacuats van ser traslladats a un hospital com a mesura preventiva tot i que els van deixar partir de Wuhan en donar negatiu al test del nou coronavirus. Ara el primer ministre de l’Ucraïna, Oleksí Hontxaruk, ha anunciat que 300 membres de la Guàrdia Nacional reforçaran la seguretat dels evacuats per evitar més incidents.

L’Organització Mundial de la Salut assegura que el seu pla de lluita contra l’epidèmia del COVID-19 no està tenint la resposta internacional esperada, però que les mesures aplicades per la Xina han aconseguit que el brot no s’estengui més.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’Eurogrup mobilitza 540.000 milions en préstecs, però deixa de banda el debat sobre els eurobons

L'únic requisit és que aquests préstecs es destinin a finançar despeses sanitaris relacionades amb el Covid-19

Wisconsin celebra les primàries tot i el coronavirus

Les votacions han estat possibles després que els tribunals hagin revocat les ordres del governador de posposar les eleccions

Rafael Correa condemnat a vuit anys de presó per suborn

Correa ha denunciat la "judicialització" de la política a l'Equador

Wuhan aixeca el confinament després d’11 setmanes segellada

A tot el món els casos confirmats de Covid-19 ja freguen el milió i mig