X

Diumenge finalitzarà el toc de queda a les Illes Balears

Demà, a la mesa de diàleg social, el Govern traslladarà les noves mesures incloses dins la desescalada a sindicats i patronals

31/05/2021

Diumenge finalitzarà el toc de queda a les Illes Balears

Aquest diumenge, 6 de juny, finalitzarà el toc de queda a les Illes Balears. A partir de diumenge no estarà restringida la mobilitat nocturna i s’ampliarà a 15 el nombre de persones en reunions exteriors i 10, en interiors. Demà, a la mesa de diàleg social, el Govern traslladarà les noves mesures incloses dins la desescalada a sindicats i patronals.

El Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) va autoritzar el Govern a mantenir el toc de queda per segona vegada i última el 20 de maig. En aquesta ocasió, es va retardar per començar a les 12 de la nit. El TSJIB considerava llavors que l’actual pandèmia justificava les restriccions malgrat que “la seva idoneïtat és incerta”. També recordava que, amb el percentatge de vacunació actual, encara no hi ha immunitat col·lectiva a les Illes. La resolució comptava amb un vot particular de dues magistrades. La Sala es va pronunciar en contra del criteri de la Fiscalia que mantenia que mesures com el toc de queda vulneren els drets fonamentals.

31/05/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris