X

Diverses entitats demanen que es recuperi el finançament pel parc arqueològic dels Closos de Can Gaià

Una iniciativa que s'havia de finançar amb doblers de l'impost de turisme sostenible

01/12/2021

Diverses entitats demanen que es recuperi el finançament pel parc arqueològic dels Closos de Can Gaià

Enmig de la polèmica generada pel fet que el Govern destinàs gairebé 600.000 de lmpost de Turisme Sostenible a finançar el concert dels 40 principales, diverses entitats demanen a l’executiu que recuperi el projecte de creació del parc arqueològic dels Closos, previst amb fons de l’ITS. Han posat en marxa una recollida de firmes a través de la plataforma Change.org. També demanen una reunió amb el portaveu del Govern i conseller de Turisme, Iago Negueruela.

L’objectiu del projecte era recrear construccions de l’edat de bronze perquè els visitants poguessin conèixer millor com es vivia en aquell temps. L’any 2018 el Govern va aprovar el finançament d’aquesta iniciativa amb doblers provinents de l’impost de turisme sostenible. El projecte es va retardar i finalment la recaptació d’aquest tribut es va destinar a lluitar contra les conseqüències del coronavirus deixant sense finançament la iniciativa. Una decisió que va decebre a les entitats: Projecte Closos, Amics dels closos i Salvem PortoColom. La varen entendre donada la situació de pandèmia. El codirector del Projecte Closos, David Javaloyas, ha explicat a IB3 Ràdio que no estan d’acord en el fet que aquests doblers hagin finançat un esdeveniment musical. Han iniciat una campanya de recollida de firmes a través de la plataforma Change.org per demanar al Govern que retorni finançament a la iniciativa.

Fa vint-i-cinc anys que Projecte Closos fa feina per recuperar i revalorar el patrimoni arqueològic de Mallorca. Una tasca que per Javaloyas és cabdal també per canviar el model turístic actual
Les entitats han demanat també una reunió amb el portaveu del Govern i conseller de Turisme Iago Negueruela


 IB3´àudios Sent aquí la notícia sencera 

01/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris