societat

Divisió d’opinions sobre els nous protocols Covid en les quarantenes a les aules

L'Associació de Pediatria els veu amb bons ulls i l'STEI assegura que no es garanteix que les escoles siguin espais segurs


La presidenta de l’Associació de Pediatria d’Atenció Primària de les Balears, Mariana Mambie, veu amb bons ulls el nou protocol que marca que les aules només hauran d’estar en quarantena si hi ha 5 alumnes contagiats o un 20% d’afectació. Amb tot, Mambie demana cautela a les famílies. La també pediatra d’Atenció Primària explica que la mesura “s’ha pres d’acord amb les dades per evitar afectar l’escolarització dels infants, però els pares han de tenir clar que no ens trobam davant una normalitat absoluta”.

“La variant Òmicron produeix símptomes en els nins semblants als d’un refredat comú i per això és importantíssim que els pares mantenguin l’alerta i no duguin els seus fills a les aules amb símptomes sense haver fet una telemàtica o presencial amb el seu pediatra”, explica Mambie. La pediatra Mambie entén que “la conciliació a Espanya no és fàcil”. “És una situació bastant complexa; a nivell social hem avançat molt poc i ha de prevaldre el sentit comú. Si el teu fill és al·lèrgic  i durant l’hivern té un poc de moc s’ha de mantenir la calma, però davant un quadre cataral s’ha de ser cautelós”, ha afirmat l’experta a IB3 Ràdio.

Vacunació

La pediatra també anima les famílies que vacunin els seus fills per evitar casos greus de la Covid. Marina Mambie assenyala també que “el fet que els menors de 0 o 4 anys no estiguin vacunats no implicarà que el virus es desplaci cap a aquesta franja, ja que en aquest col·lectiu la incidència mai no ha estat elevada”. Segons Mambie, entre els més petits el coronavirus conviurà amb altres virus respiratoris com la broquiolitis, que havien estat ocults l’any passat a causa de la pandèmia.

El principal sindicat en l’àmbit educatiu, l’Stei, en canvi, critica el nou protocol pel confinament d’aules perquè creu que no garanteix que aquestes puguin ser un espai segur. El seu portaveu Cosme Orell ha reclamat tests d’antígens per a tots els docents per poder controlar els contagis perquè no devallaran, ha dit a Els Dematins, per “art de màgia”.

La Comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial de Salut no recomana cribratges massius en els centres educatius en cap escenari, però proposa valorar “en última instància” el tancament “temporal” d’un centre si es produeix una “transmissió no controlada”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

més contingut relacionat

Sembrades 240 plantes enfiladisses al parc de la Riera de Palma

L'objectiu és fer la ciutat més verda i omplir els espais del parc on últimament s'han realitzat pintades vandàliques

La Creu Roja ajuda a 600 persones sense sostre a Palma

A més de proporcionar menjar i mantes pel fred, amb la pandèmia s'ha multiplicat l'assistència per fer tràmits per ajudes i cites mèdiques

Incendi aquesta matinada en una perruqueria a Palma

El local ha quedat totalment calcinat i no es descarta que el foc hagi estat intencionat

L’Audiència jutjarà a una dona per estafar 42.628 euros a l’home gran al qual cuidava

La Fiscalia li demana dos anys de presó que hauran de substituir-se per la seva expulsió del territori espanyol durant...