mallorca

Divuit hotels de Palma continuen oberts, però amb molts pocs clients

L'hotel Valparaiso té cinc persones allotjades, un 1% del total de la seva capacitat 


A Palma, 18 hotels continuen ara mateix oberts, però tenen molt pocs clients, la majoria persones que venen a Mallorca per feina. Els hotelers tenen poques esperances en la Setmana Santa, però no es volen ni imaginar una nova temporada alta sense turisme.

L’aspecte que presenta l’hotel Valparaiso és aquest: obert, però pràcticament buit. Actualment, tenen cinc persones allotjades. El que representa un 1% del total de la capacitat de l’hotel. En un altre any, per la mateixa època, rondarien entre el 20 i el 25% d’ocupació.

“Allò més fàcil en aquests moment és tancar”, però “el nostre compromís és únicament amb el turisme i amb els empleats que tenim i que podem continuar tenint fent feina”, diu Toni Ferrer, el director de l’hotel.

La majoria de clients fan estades curtes i el principal motiu: per qüestions de feina. Com per exemple, José Sánchez, un hoste de l’hotel, explica que ha vengut a veure un client que volia fer una reforma a casa seva i que s’ha hagut de desplaçar a Mallorca per veure què necessitava i fer-li un pressupost.

La vista estaria posada ara en la Setmana Santa, però Ferrer no es mostra optimista. “Probablement hi haurà un poc de mobilitat, qualque cosa molt petita, però serà molt residual”, assegura.

L’Associació hotelera de Palma també es manté prudent pel que fa a aquestes dates. Però, de cara a l’estiu ho tenen clar. Javier Vich, el president de l’associació, explica que no contemplen la possibilitat de no tenir temporada, perquè cap empresa pot aguantar tants de mesos sense ingressos.

Demanen corredors segurs i també que el govern treballi per un tracte preferencial per a les nostres illes en la recepció de les vacunes. I tornen a allargar la mà per facilitar els seus hotels, si fossin necessaris per a la vacunació massiva.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

14 pasteres i 193 migrants arribats a les Balears en només un dia

Les embarcacions arribades aquest diumenge se sumen a les tres que van arribar dissabte a Formentera, amb 13, 24 i...

Torna la marxa del Güell a Lluc a Peu, més emotiva i més segura que mai

Més de 300 agents van vetllar perquè es complissin les mesures contra la covid. És la primera edició sense Tolo Güell, el gran impulsor...

Un repàs per la història de l’aeroport palmesà

Les millores i les ampliacions a l'aeròdrom palmesà han estat contínues des dels anys seixanta, quan começaven a arribar els...

Les claus sobre el projecte d’ampliació que vol fer AENA a l’aeroport de Palma

En el projecte final AENA elimina 8 posicions d'aparcament en remot, és a dir, sense finger, per compensar aquestes vuit...