X

França recula i tampoc no deixarà participar Djokovic al Roland Garros

El Govern francès ha rectificat i ha resolt que tots els que hi competeixin han de tenir la pauta completa

17/01/2022

França recula i tampoc no deixarà participar Djokovic al Roland Garros

El tenista Novak Djokovic. /EFE

El Govern francès, que anteriorment havia dit que el serbi Novak Djokovic podria participar en el torneig de Roland Garros encara que no estàs vacunat, ha rectificat i ha advertit que tots els que competeixin, el públic i els professionals implicats hauran de presentar finalment la pauta completa.

La rectificació va arribar de la mà de la ministra d’Esports, Roxana Maracineanu, hores després que el Parlament adoptàs definitivament el projecte de llei que imposarà un certificat de vacunació per a moltes activitats de la vida social, inclosos els espectacles esportius.

La ministra ha agraït al moviment esportiu la seva acció de “convicció dels últims i pocs no vacunats” i va dir que la intenció ara és “preservar les competicions” i promoure el passaport de vacunació “en l’àmbit internacional”.

El passat 7 de gener, Maracineanu havia assenyalat, en ple contenciós polític i judicial a Austràlia per la presència de Djokovic malgrat la seva negativa a vacunar-se, que el serbi sí que podria participar en el Roland Garros, programat entre finals de maig i començaments de juny.

La responsable francesa d’Esports va argumentar llavors que França aplicaria una excepció a l’obligació del certificat de vacunació als esportistes en les competicions internacionals, de manera que no se’ls aplicaria la nova normativa francesa i podrien competir fins i tot sense estar immunitzats. Ho va justificar amb l’argument que a les competicions internacionals, regeixen els “protocols obligatoris imposats per les federacions” que, segons va donar a entendre, estarien per sobre de la normativa francesa.

Cal tenir en compte que, a diferència del que passa a Austràlia, per entrar a França no cal tenir la pauta completa de vacunació imperativament. Es pot arribar al país amb un passaport sanitari que provi que es disposa d’un test negatiu.

No obstant això, el projecte de llei sobre el certificat de vacunació que ha d’entrar en vigor a finals d’aquesta setmana (està encara pendent d’un recurs davant el Consell Constitucional) l’imposarà per l’accés a bars i restaurants, cinemes, espectacles o estadis i també per a l’ús de transports públics de llarga distància com autobusos, trens, avions o vaixells.

Amplia la informació: 


Djokovic, deportat
Djokovic perd la batalla judicial contra Austràlia i serà deportat
Rafel Nadal: “Si Djokovic hagués volgut, estaria jugant a Austràlia sense problemes”

17/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT