X

Donant vida a ‘El Somni’, de Franz Marc

La representació teatral s'emmarca dins les activitats prèvies a la Nit de l'Art de Palma

15/09/2023

Donant vida a ‘El Somni’, de Franz Marc

Javi Pujol

Ens trobam a l’avantsala de la Nit de l’Art de Palma, i ja comencen les activitats per celebrar-ho. L’Hotel de Mar d’Illetes i el Museu Thyssen-Bornemisza s’han ajuntat per dur a terme un espectacle teatral a partir d’una pintura. I hi participa la Reial Escola d’Art Dramàtic de Madrid.

‘El somni’, de Franz Marc. Un símbol de l’expressionisme alemany, orgànic i oníric. Una obra que s’ha adaptat al teatre, convertint-se en una pintura vivent. Franz Marc va morir a la Primera Guerra Mundial. La línia dramàtica de la funció es construeix a partir d’aquest fet. Com seria si el pintor traspassàs el límit del llenç, i entràs al seu propi quadre?

Els colors i els personatges, formalment, tenen un significat simbòlic. La lleona groga representa la feminitat, i el cavall blau allò masculí. En la posada en escena s’han canviat els rols de gènere, per tal de generar un debat en l’espectador.

Queda una darrera oportunitat de gaudir d’Art Vivant a Mallorca. Serà el dissabte capvespre a l’Hotel de Mar Gran Melià d’Illetes.

15/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris