X

Donar una falsa alarma de bomba, un delicte castigat amb presó

El reponsable del darrer cas a les Illes, durant un vol a Menorca l'any 2022, va resultar absolt

21/06/2024

Donar una falsa alarma de bomba, un delicte castigat amb presó

44

El cas de falsa alarma a un vol amb direcció a Eivissa, pel qual s’ha detingut un passatger, és el darrer episodi d’aquest tipus les Illes.

El 3 de juliol de 2022, una falsa alarma de bomba en un vol de Londres a Menorca va obligar a mobilitzar dos caces de la forces aèries. El responsable del missatge era un turista britànic que va ser detingut a l’arribada, a Maó. Durant el judici, el gener passat, va al·legar que es tractava d’un broma feta a un xat privat. Va resultar absolt.

A Palma, el setembre de 2020, un altre avís d’explosiu va activar el protocol de seguretat. Agents de policia i guàrdies civils van revisar la terminal, amb patrulles canines.

Donar una falsa alarma pot sortir molt car, encara que sigui una broma. El Codi Penal preveu, en el seu sarticle 561, penes de presó d’entre tres mesos i un any, o sancions d’entre 3 i 18 mesos, per a aquests casos, relativament freqüents.

Però a més de les conseqüències penals, hi ha les econòmiques. En plena temporada turística, amb més de 1.400 vols diaris als aeroports de les Illes, la paralització temporal d’un aeròdrom, com va succeir ahir a Eivissa, pot col·lapsar el trànsit aeri.

Els passatgers afectats per les cancel·lacions tenen dret a un canvi de vol o al reemborsament del bitllet, a més de rebre menjar i allotjament. Un fet que passa factura a les companyies aèries.

21/06/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT