societat

Donen per controlat el brot de Palma, amb onze positius d’una família de quinze

Les persones de la família que tenen la Covid-19 estan bé de salut i es troben asimptomàtiques

Donen+per+controlat+el+brot+de+Palma%2C+amb+onze+positius+d%27una+fam%C3%ADlia+de+quinze

La conselleria de Salut considera controlat el brot de coronavirus dels darrers dies a Palma, en què s’han registrat onze casos positius en una família de quinze membres. Els malalts es troben ingressats a hospitals. També els casos negatius, per controlar el brot.

El portaveu del comitè d’alerta de la Covid-19, Javier Arranz, considera que foren clau les proves ràpides de PCR, que detecten els casos en 24 hores i que van permetre fer un cribratge i detectar tots els casos positius de la família. Tot i la “preocupació”, Arranz diu que estan “tranquils” perquè “el mecanisme de diagnòstic” ha permès trobar els contactes del primer cas, un home que va ser diagnosticat després de presentar simptomatologia respiratòria al servei d’urgències de Son Llàtzer, on es troben ingressats la majoria dels onze casos positius. La resta, són a l’Hospital de Sant Joan de Déu. Entre ells hi ha dues dones embarassades i dos menors. Tots estan bé de salut i asimptomàtics. La decisió d’ubicar-los en hospitals ha estat per controlar el brot, ja que viuen tots al mateix habitatge.

Un aspecte que resta gravetat al cas, a banda del cribratge ràpid de tota la família, és que una part del negoci que tenen al barri de Son Gotleu estava tancat i, per tant, hi han passat menys clients. Tot i així, han vist els possibles contactes, “de subministrament de material” i no s’ha detectat “cap tipus d’infecció”.

Per tot, Arranz considera que un brot com aquest no hauria de fer perillar, per exemple, un avanç de fase però recomana no relaxar-se en mesures com per exemple “mantenir la distància de seguretat” amb les persones no convivents. En els propers dies es repetirà la prova als membres de la família, que romandran ingressats fins que donin negatiu.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El futbolista Sergi Enrich aconsegueix la carota més cara de la subhasta benèfica de Sant Joan per 5.256 euros

En total, s'han aconseguit més de 35.000 euros que aniran destinats a Creu Roja de Ciutadella per ajudar als més...

La Taula de Conciliació de les Illes Balears es constitueix per elaborar el Pla de Conciliació

En la sessió d'aquest dijous han constituït tres grups de feina per adoptar mesures en l'àmbit laboral, socioeducatiu i local

El Govern contractarà més docents el curs que ve

La segona reunió de la Taula Sectorial d'Educació ha tornat a acabar sense acord

Les temperatures pugen i cal anar alerta amb les intoxicacions alimentàries

A l'hora de manipular aliments, un gest senzill però altament efectiu és el rentat de mans