economia

Les dones de les Balears cobren 3.073 euros anuals menys que els homes, un 13% menys

UGT reclama la llei d'Igualtat Salarial que PSOE i Unides Podem han inclòs en el seu programa

Imatge d'arxiu.


Les dones de les Illes Balears cobren, de mitjana, 3.072,85 euros anuals menys que els homes, és a dir, un 13% menys, segons un estudi del sindicat UGT amb les darreres dades oficials de l’enquesta d’estructura salarial del 2017.

Davant aquestes dades, reclamen una Llei d’Igualtat Salarial, ja que els dos partits que formen el nou Govern estatal, PSOE i Unides Podem, “han dit en el seu programa que hi estan d’acord”.

Segons ha explicat la secretària de Polítiques Socials i Igualtat d’UGT Balears, Xisca Garí, aquesta llei hauria d’obligar les empreses a donar als sindicats informació sobre el que paguen als seus treballadors i que s’augmentin les sancions. “Per a una empresa gran una sanció de 10.000 euros no és res”, ha dit.

Les xifres analitzades per UGT situen Balears com la segona regió amb la bretxa salarial més baixa, per darrere de Canàries, encara que UGT matisa que es deu al fet que en tots dos arxipèlags els homes tenen un dels salaris més baixos de tot el territori espanyol.

En particular, a les Illes, el 2017, el salari mig femení era de 20.465 euros, un 0,7% més baix que l’estatal, i el masculí de 23.538 euros, un 10,8% menys.

UGT ho atribueix a la forta dependència de les Balears del sector serveis, caracteritzat per sous més baixos que l’industrial. Cal matisar també que, en basar-se l’estudi en dades del 2017, no s’aprecia l’impacte del nou conveni d’hostaleria.

El sindicat també demana tenir en compte que a la Comunitat hi ha un nombre important de treballadors que no estan ocupats durant tot l’any i l’economia és “encara bastant estacional”.

En el conjunt d’Espanya, la bretxa salarial és d’un 21,9% i en algunes comunitats arriba al 30,2%. La bretxa salarial es va reduir a les Illes entre 2016 i 2017, en registrar les dones una pujada mitjana de 762 euros i els homes de 251 euros. Així, la bretxa va passar d’un 15,3% a un 13,05%.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les promotores immobiliàries demanen poder fer ERTO’s com la resta d’empreses

Comissions Obreres veu amb bons ulls el tancament de serveis no essencials i aplaudeix el permís retribuït recuperable

El camp es mobilitza per col·locar l’excedent generat per la crisi sanitària

Els joves pagesos cooperativistes de Mallorca has començat a vendre paneres temàtiques amb producte local

Els hotelers reclamen ajudes fiscals per poder fer front a la crisi econòmica que s’acosta

El mercat nacional serà clau, diuen, si poden tornar a obrir al maig o al juny