X

Dones solteres i lesbianes podran tornar a accedir a tractaments de fertilitat

Durant el Govern del PP només es finançaven "per motius terapèutics o preventius"

06/07/2018

Dones solteres i lesbianes podran tornar a accedir a tractaments de fertilitat

La ministra de Sanitat, Carmen Montón, la de Justícia, Dolores Delgado, la vicepresidenta, Carmen Calvo, i el president del govern, Pedro Sánchez, durant la foto de família prèvia a la reunió del Consell de Ministres aquest divendres. /EFE,

Les dones sense parella i les lesbianes podran tornar a accedir als tractaments de reproducció assistida finançats per la sanitat pública, dels quals van ser excloses en 2013, una mesura que té previst aprovar aquest divendres el Consell de Ministres, segons han informat a Efe fonts de Moncloa.

Al juliol d’aquest any, amb Ana Mato com a ministra de Sanitat, el Consell Interterritorial de Salut va aprovar la nova cartera bàsica del Sistema Nacional de Salut en relació a diversos àmbits, com la reproducció assistida, segons la qual aquests tractaments s’anaven a finançar “per motius terapèutics o preventius”.

D’aquesta forma, s’introduïa el requisit d’esterilitat per accedir a aquesta prestació, la qual cosa deixava fora del finançament públic a lesbianes i dones sense parella que poden ser fèrtils però que necessiten d’aquests tractaments per poder ser mares.

Recentment, la ministra de Sanitat, Carmen Montón, va considerar que no era “decent” que una dona soltera o casada amb una altra dona no pogués accedir als tractaments de reproducció assistida finançats, i va anunciar la seva intenció de recuperar aquest dret.

La mesura adoptada en 2013 pel Govern del PP va generar el rebuig del col·lectiu LGTB i diverses comunitats i ONG, que ja van anunciar la seva intenció de seguir finançat la prestació per a aquestes dones.

06/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris