X

Dones universitàries: “Tenim por. Mai anam totes soles de nit”

La directora de l'Oficina de la Igualtat de la UIB afirma que hi ha una involució i que el jovent qüestiona la Llei de violència de gènere

21/11/2023

Marta Bergas

En el marc dels actes pel 25-N, la Universitat de les Illes ha recordat en un acte simbòlic les dones víctimes de la violència masclista. També ha exposat a l’edifici Margalida Comas i Camps la cartelleria que la Delegació de Govern ha llançat des del 2006 per combatre les violències masclistes.

Sobre aquest assumpte, les dones universitàries consultades afirmen que els micromasclismes continuen ben vius: “Tenim por, sobretot a la nit”, afirma una estudiant. “Sí, sempre feim una videotrucada o enviam la localització si hem d’anar totes soles de nit. Encara que gairebé mai no ho feim”, coincideixen.

Altres estudiants afirmen que en els darrers anys no han observat canvis de comportament entre el jovent, i així ho confirma la directora de l’Oficina per la Igualtat de la UIB, Capilla Navarro, qui ha dit aquest dimarts que es detecta una involució: “Hi ha debat a les aules i es qüestiona novament la legitimitat de la Llei contra la violència de gènere. Parlen de denúncies falses”. “Anam enrere”, ha explicat Navarro.

21/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris