societat

Dos anys de la lluita de les Kellys: “Som les que desinfectam les habitacions dels hotels i estam pitjor que mai”

Les cambreres de pisos es plantegen tornar a la vaga per la sobrecàrrega laboral permesa pels empresaris


Avui es compleixen dos anys de la vaga de les cambreres de pisos, les Kellys, a Eivissa. Una protesta per reivindicar que es complís la Llei de l’any 1995 que regula la càrrega de feina i per criticar les condicions precàries que han de patir durant les jornades laborals .

Unes condicions que estan agreujant la salut d’aquest col·lectiu, que s’han d’enfrontar a un elevat volum de feina en poc temps i amb una sobrecàrrega laboral permesa pels empresaris que les contracten. Milagros Carreño, presidenta de les kellys d’Eivissa i Formentera, diu que “l’empresari retarda el màxim possible la contractació de personal, ens donen una habitació més o ens fan treballar els dies lliures. Ens estam plantejant tornar a la vaga”.

Les Kelly a Eivissa denuncien que dos anys després de la vaga, de la qual avui es compleixen dos anys, la primera a tot l’Estat, la situació continua igual.

Fins i tot diu Carreño la carrega de feina ha incrementat per mor de la pandèmia i això fa impossible una bona desinfecció. Argumenta que no tenen temps material per netejar-les profundament.

“La majoria de mesures no es respecten. Si jo abans de la pandèmia duia 22 habitacions i ja no tenia temps de netejar-les correctament, ara seguim amb les mateixes habitacions per treballadora amb el protocol covid, com pretenen els empresaris que les desinfectem més? Això és mentida el que venen ells, venen fum”.


La pandemia empitjora encara més les condicions de les Kellys: “Molts hotelers no han tret tots els treballadors de l’ERTO”

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’ajuntament de Palma vol ampliar la xarxa d’horts urbans amb 100 parcel·les més

Pedro Puertas, el propietari més veterà, ens explica la seva experiència

Els 193 migrants arribats a Balears quedaran un màxim de 72 hores a un espai del quarter de Son Tous

No els poden retornar a Algèria perquè la frontera continua tancada

Carme Ruscalleda: “L’oliaigua és un monument culinari”

La xef catalana ha clausurat la fira Arrels posant en valor l'herència gastronòmica de cada regió

Armengol envia un missatge “d’ànim” per als veïnats de La Palma

La presidenta del Govern demana que tenguin molta prudència