societat

Dos desnonaments cada dia a Palma, la major part per impagament de lloguer

Molts dels afectats són famílies en ERTO, que fins a la pandèmia sempre havien tengut feina. L'activitat de l'Oficina Antidesnonaments ha augmentat un 40 per cent

Dos+desnonaments+cada+dia+a+Palma%2C+la+major+part+per+impagament+de+lloguer

L'Ajuntament de Palma demana celeritat al Govern central per tramitar la llei d'habitatge.


L’Oficina Antidesnonaments de Palma ha atès 315 persones afectades per desnonaments durant els primers sis mesos de l’any. El 80 per cent dels casos estan estretament lligats amb la impossibilitat de pagar el lloguer. La majoria de persones desnonades han estat en ERTO durant la pandèmia, segons informa l’Ajuntament.

“Es tracta de famílies que no havien tigut mai problemes per pagar lloguer, perquè sempre havien tengut feina, però ara no poden pagar”, explica Margalida Cladera, coordinadora de l’Oficina Antidesnonaments de Palma. “Les persones que venen a l’oficina, sobretot volen aclarir dubtes jurídics. Les demandes són complicades de llegir, i els ho hem de fer entenent”, comenta Cladera.

L’activitat d’enguany representa un creixement del 40 per cent respecte de l’any passat, i del 70 per cent enrelació amb el 2019. “Ens trobam que, amb els sis mesos del 2021, gairebé ens hem fet a prop de les dades de tot l’any 2019”, diu Neus Truyol, regidora de Model de Ciutat i Habitatge Digne de l’Ajuntament de Palma. De fet, segons la regidora a Palma es produeixen cada dia dos desnonaments perquè no s’han pogut acollir a la moratòria aprovada pel Govern central.

“Allò que es prevu és un mecanisme que, quan hi ha un llançament de desnonament per part d’un jutjat, si el jutge ho considera adequat, demana a l’Ajuntament un informe per determinar si es tracta de llars vulnerables, i aturar el desnonament”, explica la regidora.

La moratòria, però, acaba el 9 d’agost. La regidora reclama celeritat al Govern central en la tramitació de la llei d’habitatge i que es permeti als ajuntaments regular el preu del lloguer. També forçar als grans tenidors i els fons voltor a donar habitatges per lloguer social.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Greu un home de 34 anys després de xocar amb el seu patinet contra un piló a El Molinar

L'accident ha tengut lloc a les 00.10 hores al carrer Vicari Joaquin Fuster

La delegada del Govern Aina Calvo: “Els migrants dormen a les cotxeres, però amb dignitat”

Els immigrants arribats el cap de setmana encara no dormen a Son Tous, sinó a aparcaments i cotxeres de dependències...

L’ajuntament de Palma vol ampliar la xarxa d’horts urbans amb 100 parcel·les més

Pedro Puertas, el propietari més veterà, ens explica la seva experiència

Els 193 migrants arribats a Balears quedaran un màxim de 72 hores a un espai del quarter de Son Tous

No els poden retornar a Algèria perquè la frontera continua tancada