economia

Dos informes de tècnics del Govern alerten sobre els efectes de l’ampliació de l’aeroport de Palma

Consideren preocupants les emissions de gasos hivernacles i l'augment del consum energètic que se'n derivarien


Els dos informes elaborats per tècnics de la conselleria de Transició Energètica conclouen que el projecte contravé els Acords de París, la Llei de canvi climàtic i que no té en compte ni el Pla de Millora de la Qualitat de l’Aire de Palma ni el Pla Sectorial de Residus, entre altres plans estratègics.

Els tècnics conclouen que l’ampliació, que hauria de donar resposta a un increment de passatgers del 14% per al 2025, faria créixer les emissions de gasos hivernacles de manera preocupant, especialment pel que fa a l’augment d’un 15% de l’emissió de diòxid de carboni, del 17% d’òxids de nitrogen, del 19% d’hidrocarburs, del 20% de monòxid de carboni i per la pujada d’un 19% en les emissions de sofre. Són especialment preocupants, diuen els tècnics, els increments d’aquests tres darrers pel que fa a la salut de les persones i sobretot els de monòxid de carboni, que és altament nociu. A més, hi hauria risc de superació dels límits legals de diòxid de nitrogen.

No hi estan d’acord, així mateix, en la manera com AENA ha calculat la petjada de carboni indirecte. No han tingut en compte, diuen els tècnics, l’impacte que suposarien els passatgers més enllà de l’aeroport. És a dir, l’energia que consumirien o l’aigua que farien servir, per exemple, durant la seva estada a les Illes.

Un segon informe realitzat també per tècnics de la conselleria, però en aquest cas sobre consum energètic, calcula que l’ampliació de Son Sant Joan causarà un increment anual de 14 milions de kw/h, l’equivalent del consum de 4.300 habitatges, i un increment de la potència de 12 Megawats (MW )que podria ser de 51 MW, ja que consideren que Enaire no ha facilitat prou dades.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Continuen els dubtes en el sector de la restauració sobre l’obligació del certificat covid

Una mesura que, com la resta, es revisarà en funció de com avanci la pandèmia

Els problemes de subministrament també afecten les begudes alcohòliques d’alta gamma

Amb l'increment de la demanda en vista a les festes de Nadal, els consumidors es podrien quedar sense algunes de...

La llana, un futur sostenible

Una exposició de la UIB ens acosta a les possibilitats d'aquests producte

La llum duplica aquest dilluns el preu i es pagarà a més de 200 euros el megavat hora

És més de cinc vegades superior que el preu del dia equivalent de l'any passat