economia

Dos informes de tècnics del Govern alerten sobre els efectes de l’ampliació de l’aeroport de Palma

Consideren preocupants les emissions de gasos hivernacles i l'augment del consum energètic que se'n derivarien

Dos+informes+de+t%C3%A8cnics+del+Govern+alerten+sobre+els+efectes+de+l%27ampliaci%C3%B3+de+l%27aeroport+de+Palma

Els dos informes elaborats per tècnics de la conselleria de Transició Energètica conclouen que el projecte contravé els Acords de París, la Llei de canvi climàtic i que no té en compte ni el Pla de Millora de la Qualitat de l’Aire de Palma ni el Pla Sectorial de Residus, entre altres plans estratègics.

Els tècnics conclouen que l’ampliació, que hauria de donar resposta a un increment de passatgers del 14% per al 2025, faria créixer les emissions de gasos hivernacles de manera preocupant, especialment pel que fa a l’augment d’un 15% de l’emissió de diòxid de carboni, del 17% d’òxids de nitrogen, del 19% d’hidrocarburs, del 20% de monòxid de carboni i per la pujada d’un 19% en les emissions de sofre. Són especialment preocupants, diuen els tècnics, els increments d’aquests tres darrers pel que fa a la salut de les persones i sobretot els de monòxid de carboni, que és altament nociu. A més, hi hauria risc de superació dels límits legals de diòxid de nitrogen.

No hi estan d’acord, així mateix, en la manera com AENA ha calculat la petjada de carboni indirecte. No han tingut en compte, diuen els tècnics, l’impacte que suposarien els passatgers més enllà de l’aeroport. És a dir, l’energia que consumirien o l’aigua que farien servir, per exemple, durant la seva estada a les Illes.

Un segon informe realitzat també per tècnics de la conselleria, però en aquest cas sobre consum energètic, calcula que l’ampliació de Son Sant Joan causarà un increment anual de 14 milions de kw/h, l’equivalent del consum de 4.300 habitatges, i un increment de la potència de 12 Megawats (MW )que podria ser de 51 MW, ja que consideren que Enaire no ha facilitat prou dades.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

‘Palma XXI’ fomenta les compres a les botigues locals amb un mapa de ‘Comerç Obert’

Demanen col·laboració ciutadana per actualitzar el llistat de negocis que estan oberts durant l'estat d'alarma

Calviño llença un missatge de tranquil·litat als autònoms

Deixa la porta oberta perquè sol·licitin la devolució de la quota

Dos autònoms no saben fins quan aguantaran

Darrer dia de mes i els autònoms han hagut d'abonar les seves quotes

Subsidi de 439 euros per als treballadors temporals acomiadats

Les empleades de la llar també podran cobrar un subsidi d'atur temporal