Incendi forestal descontrolat a Andratx: les flames han cremat unes 70 hectàrees
El vent fort impossibilita l'actuació dels mitjans aeris i l'Ajuntament d'Andratx ha habilitat la sala de plens per als veïnats desallotjats
La infraestructura està en concurs de creditors des de fa un any, quan va sortir a la venda per 1.700.000 euros
L'empresa hotelera interessada en adquirir les instal·lacions té un projecte similar a Girona. /Mil Estrelles
22L’Observatori Astronòmic de Mallorca (OAM) té ofertes de diversos compradors per fer-se amb les instal·lacions situades a Costitx. Un hotel des d’on mirar les estrelles o una Universitat Internacional s’han mostrat interesats en quedar-se amb aquesta emblemàtica infraestructura, en concurs d’acreditors des de fa un any i que va sortir a la venda pel preu d’un 1.700.000 euros.
Segons ha pogut saber IB3 Notícies, una de les opcions que pren més força és la de fer un complex hoteler annex a les instal·lacions actuals, sempre amb un ús científic. Es tractaria d’instal·lar una serie de cases prefabricades, totes amb sostre transparents amb el qual els clients podríen gaudir i observar les estrelles i astres des del llit.
Però no és l’única proposta. Una universitat internacional pretén establir una seu de la facultat d’investigació astronòmica. Aquestes són les dues opcions que agafen més força, però n’hi pot haver d’altres ja que les negociacions encara estan obertes.
A més, totes les propostes que arriben per la compra de l’Observatori estan condicionades amb el fet que l’activitat principal ha de ser la investigació i que continuï a la seva tasca l’equip actual que hi ha. Tampoc caldrà fer cap canvi en els usos del solar, ja que aquest estan qualificats amb un ús científic i annexes.
El director de l’OAM, Salvador Sánchez, assegura que hi ha compradors interessats, però remet a l’administrador concursal per més informació. Per part seva, el batle de Costitx, Antoni Salas, reconeix que el consistori està content en que les portes de l’OAM segueixin obertes. Diu que són dos projectes internacionals, però els agradaria que finalment fos una oferta balear que es quedàs amb les instalacions.
Amb tot, però, l’Observatori -tot i que fa un any que està en concurs de creditors- continua funcionant amb total normalitat. De fet, va rebre fa pocs mesos la visita d’uns científics de L’Índia, per certificar que el centre és punter a Europa i al món… tot en defensa d’unes acusacions que va fer l’actual conseller insular de Cultura del Consell de Mallorca, Francesc Miralles en contra de l’Observatori. Segons el director del centre, Salvador Sánchez, el conseller insular socialista va dir que l’Oberstatori estava tancat, no tenia telescopis ni cap equip a l’interior. Declaracions que Sánchez desmenteix rotundament.
Antoni Salas, batle de Costitx, reconeix que s’hauria de potenciar i diversificar l’economia de les illes. En definitiva, trobar altres segments de mercat, a més del turisme. Assegura que la investigació, com la que es duu a terme a l’Observatori, és favorable per descentralitzar l’economia i que estan contents de que hi hagi interesats en les instal·lacions.
Recordem que l’Observatori Astronòmic de Mallorca es troba en aquesta situació després que el Consell de Mallorca decidís deixar d’atorgar-li subvencions per poder investigar els astres apunta la direcció.
El vent fort impossibilita l'actuació dels mitjans aeris i l'Ajuntament d'Andratx ha habilitat la sala de plens per als veïnats desallotjats
Els treballadors de l'empresa funerària municipal de Palma han tengut un bon ensurt quan han vist que el cos de la dona es movia
L'alerta taronja continua activa a les Balears per fort vent i mala mar
S'ha detingut l'home que viatjava amb la víctima i han avisat la Policia Nacional. La policia científica i Homicidis hi fan feina