economia

Dos joves de la península participen en l’Erasmus Agrari a Mallorca

La transformació del producte i la venda directe de Son Jover serveixen de model per a altres pagesos


Alba i David han vengut a Mallorca per conèixer en primera persona un pla de negoci d’èxit: el de la formatgeria de Son Jover. Una finca que, des de fa anys, s’encarrega de tot el procés: des de la cria de les ovelles, l’elaboració dels formatges i la seva posterior comercialització. Aquests joves han passat una setmana aprenent les tècniques de tota la cadena.

El que s’ha anomenat ‘Erasmus Agrari’ consisteix a fer que joves d’entre 18 i 40 anys visitin explotacions de fora de les seves comunitats autònomes. El Ministeri d’Agricultura es fa càrrec de totes les despeses del viatge i l’estada.

Allò que faran ara aquests dos joves és traslladar el que han après de Son Jover cap a les seves explotacions. En total són 51 explotacions de tot Espanya que participen en aquest projecte. La de Son Jover és l’única de les Balears que el Ministeri d’Agricultura ha inclòs en aquest programa de visites formatives per a joves agricultors.

 

Són n’Alba i en David. Dos joves agricultors professionals de la península. Ella és de Ciudad Real, i ell d’Astúries. Han passat una setmana a una formatgeria de Mallorca per adquirir el model de negoci i traslladar-lo a les seves explotacions.

Son Jover d’Inca és una de les 51 explotacions de tot Espanya que participa en el projecte “Erasmus agrari”. Aquests joves l’han triat com a model a seguir per a la transformació del seu producte i la posterior venda directa. Asseguren que la setmana que han passat a Mallorca els ha servit per poder créixer i garantir la viabilitat dels seus projectes a la península.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Una tercera part dels bars de Palma ha estès les seves terrasses cap als llocs d’aparcament

S'han ampliat 1.003 terrasses, dels devers 3.000 bars de Palma. Una mesura provisional mentre duri la pandèmia

Tornen les celebracions als parcs infantils

Amb bots d'alegria, els al·lots ja tenen un altre motiu per somriure en espera d'unes festes de Nadal que ja toquen a la porta

Les entitats d’economia social reivindiquen la crisi com a oportunitat per repensar el model

Opcions com el comerç de segona mà, que redueix el consum de recursos naturals, van en augment

Les sales de concerts demanen poder servir menjar i beguda durant les actuacions

Asseguren que pateixen un greuge comparatiu respecte als restaurants que ofereixen espectacles en directe