X

Dos joves menorquins naveguen a bord del vaixell Toftevaag per lluitar contra la contaminació de plàstics a les illes

Han alliberat n'Amor, una tortuga marina que s'havia embolicat amb una xarxa de pesca fantasma

02/09/2022

Dos joves menorquins naveguen a bord del vaixell Toftevaag per lluitar contra la contaminació de plàstics a les illes

600 joves de 24 centres escolars de les Balears han recorregut 15.000 quilòmetres d’entorns naturals de les illes per reflexionar sobre la contaminació del plàstic a la mar. Ho han fet durant la segona edició de ‘Quilòmetres de Plàstic per Iris’. Els guanyadors del concurs d’enguany, ‘1 minut per la teva illa’, han estat dos joves menorquins que aquest divendres han tengut l’oportunitat de participar en una expedició a bord del vaixell Toftevaag, de la fundació Alnitak.

“Què faríeu per lluitar contra la contaminació del plàstic a la vostra illa?”. És la pregunta que han hagut de respondre Andrés Moll i Grau Herrero; els dos joves menorquins guanyadors del concurs.

Més de 30 anys de preservació marina

El vaixell Toftevaag fa més de 30 anys que es dedica a la investigació per a la conservació marina, amb l’objectiu de fer-nos per reflexionar sobre les conseqüències que té la presència dels plàstics a la mar. La iniciativa pretén involucrar els joves de les Balears per aconseguir reduir la presència d’aquest residu a les illes.

Una experiència única que ha acabat amb l’alliberació de n’Amor, una tortuga marina que s’havia embolicat amb una xarxa de pesca fantasma, que van rescatar fa prop de dos mesos i que ara ja està preparada per tornar a la mar.

02/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris