X

Dotze sectors econòmics podran beneficiar-se de la moratòria de quotes, entre ells perruqueries i pastisseries

Els pagaments que havien de realitzar al maig s'ingressaran al novembre i així successivament amb la resta de mensualitats

28/04/2020

Dotze sectors econòmics podran beneficiar-se de la moratòria de quotes, entre ells perruqueries i pastisseries

/EFE.

El Govern espanyol ha detallat els 12 sectors econòmics -entre els quals estan comerços com a forns, perruqueries, treballs de lampisteria o instal·lació de calefacció- que podran sol·licitar la suspensió durant sis mesos sense interessos del pagament de les cotitzacions socials de maig, juny i juliol.

Segons l’ordre que publica aquest dimarts el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), i que detalla qui pot optar a aquesta mesura aprovada a finals de març, podran demanar aquesta moratòria empreses i autònoms de les següents activitats: cultius, impressió i arts gràfiques, fusteria metàl·lica, lampisteria, instal·lacions de sistemes de calefacció i aire condicionat o instal·lació de fusteria.

També s’inclou comerç al detall no especialitzats, botigues de productes d’alimentació, begudes i tabac, comerç, forns, confiteries i pastisseries, agències de publicitat, activitats odontològiques, perruqueria i altres tractaments.

Si se’ls concedeix la moratòria, els pagaments que havien de realitzar al maig s’ingressaran al novembre i així successivament amb la resta de mensualitats.

Les empreses han de sol·licitar la moratòria entre l’1 i 10 del mes en què haurien d’afrontar el pagament a la Tresoreria General de la Seguretat Social a través del sistema RED. En el cas dels treballadors autònoms que no tinguin autoritzat RED, podran utilitzar el servei de la seu electrònica de la Seguretat Social.

Per a la resta d’empreses i autònoms, l’activitat dels quals no es trobi entre les indicades, el Govern recorda que poden sol·licitar un ajornament de les cotitzacions socials amb un tipus d’interès del 0,5%, set vegades inferior a l’habitual per als pagaments que havien de realitzar en els mesos d’abril, maig i juny.

Aquestes iniciatives formen part del paquet de mesures que ha posat en marxa el Govern davant la pandèmia de la COVID-19.


Tota la informació sobre el coronavirus

28/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris